Nieuw Arsis lid Liesbeth de Waal presenteert zich met haar expositie

Liesbeth de Waal bij haar werk "De Hoornblazers"
Foto: Jan

In het Arsis gebouw aan de Kometenlaan in Bergen op Zoom presenteerde het nieuwe lid van Arsis, Liesbeth de Waal, haar werk.


Elke vierde donderdag van de maand presenteert een oud of nieuw lid van Stichting Arsis kunst en sociëteit zich met zijn of haar werk in het Arsis gebouw aan de Kometenlaan. Deze donderdag was nieuw Arsis lid Liesbeth de Waal de hoofdpersoon van de avond.

Liesbeth de Waal

Na een welkom door Irene Weug nodigde Liesbeth de aanwezigen uit om eerst een minuut of vijf rond te kijken naar haar werken, voor ze wat over zichzelf en haar werk ging vertellen.


Liesbeth gebruikt in haar werk verschillende technieken zoals bijvoorbeeld acryl, inkt, houtskool en aquarel en ook op deze eendaagse expositie waren er verschillende voorbeelden van deze technieken te zien.

Na de vijf minuten vertelde Liesbeth dat het tekenen en schilderen gewoon als hobby begon toen ze zelf een paar jonge kinderen had. Toen ze de smaak goed te pakken had en meer wilde dan zomaar een beetje tekenen heeft ze een tekenopleiding in Breda gevolgd.

Na deze cursus afgerond te hebben is ze zelf ook les gaan geven, onder andere op de zolder van het Spuihuis en in het voormalige wijkgebouw, nu het Arsis gebouw. Na een tienjarige carrière in het onderwijs, waar er niets van tekenen of schilderen kwam pakte ze de draad weer op en schreef zich in op de kunstacademie in Utrecht.

Helaas heeft ze deze opleiding door ziekte niet af kunnen maken en is ze ook moeten stoppen met haar werk in het onderwijs. Nu is ze werkzaam als ZZP’er/kunstenaar en geeft ook lessen tekenen en schilderen aan jongeren en volwassenen.

Het publiek, veelal Arsis leden, luisterden geínteresseerd

Lessen van Liesbeth

Ook in haar lessen is ze niet éénkennig qua technieken en stijlen. Ze wil graag dat haar leerlingen alle verschillende technieken eens proberen en deelt haar lessen in in blokken met bijvoorbeeld een blok stilleven, een blok portretten, en blok landschappen enzovoort.

Haar motto voor de lessen is “niets moet en alles mag” en belangrijk is volgens Liesbeth dat de leerlingen hun remmingen loslaten en zelfvertrouwen krijgen. “Iedereen kan leren tekenen”.

In haar eigen werk volgt zij hetzelfde motto als in de lessen en zij doet wat ze zelf leuk vindt maar haar voorliefde gaat uit naar het weergeven van mensen met passie. Muzikanten, kinderen en vastenavend zijn populaire onderwerpen in het werk van Liesbeth.
Hierbij probeert zij niet om het plaatje exact weer te geven maar om de essentie vast te leggen.

Veiling

Een van haar werken die ook op deze avond te zien was, de Hoornspelers, zal binnenkort geveild worden voor het goede doel.
Een aantal Bergse kunstenaars hebben een werk ingeleverd voor een benefietveiling die onderdeel is van de benefietactie “Het Slotakkoord”, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Hospice De Markies in Bergen op Zoom.

De Hoornblazers wordt geveild voor Hospice De Markies

Links

 

Voorbeelden van Liesbeth haar werk

Een inkttekening van het zicht uit het dakraam van de woning van Liesbeth

 

Liesbeth wil alleen de essentie van het beeld weergeven

Een houtskool werk van een dweilband, ontstaan uit een houtskool ‘vlek’ die organisch gegroeid is naar een orkest

Reacties