Wijkagent Daphne Wansink van Bergse Plaat naar Centrum

Foto: WA_BergesePlaat op Twitter

De wijken Centrum en Bergse Plaat krijgen per zaterdag 7 oktober nieuwe gezichten. Daphne Wansink is vanaf dan wijkagent Centrum. Nick van de Rijt en Jesse Smidt zijn de waarnemende wijkagenten voor de Bergse Plaat. Dat meldt de politie.

Wijkagent Daphne Wansink verruilt de Bergse Plaat voor de Bergse binnenstad. Wansink bedankt de inwoners van de Bergse Plaat voor de leuke en leerzame tijd. “Ik heb genoten! Elke tijdfase heeft zijn eigen criminaliteits-, leefbaarheid- en veiligheidsproblematieken. Alles oplossen en bestrijden is een utopie. Ik hoop dat ik samen met de bewoners de wijk wel veiliger heb weten te maken. Mooie projecten zijn opgestart. Resultaten zijn geboekt. Ik hoop dat deze lijn voortgezet kan worden. Daar zal de politie altijd wijkbewoners voor nodig hebben. Ik kijk er naar uit om nu in het centrum aan de slag te gaan”, zegt ze.

Daphne draagt het stokje over aan Nick van de Rijt en Jesse Smidt die als leerervaringstraject voor de wijk de Bergse Plaat samen tijdelijk de werkzaamheden van een wijkagent gaan invullen. Ook zei hebben er zin in zegt Van de Rijt: “Daphne heeft de afgelopen jaren verschillende projecten opgestart in de wijk en wij gaan deze voortzetten. Bewoners kunnen zich aansluiten bij een werkgroep. Wij zullen – onder andere op de mountainbike – in de wijk te vinden zijn. We willen vooral aanspreekbaar zijn voor de bewoners en horen graag wat er speelt en leeft in de wijk. Wij hopen op een prettige samenwerking met de buurt en de netwerkpartners”.

 

Reacties