‘Week van het water’ en herfst op de Kraaijenberg

Week van het water
Foto: Leo den Heijer

Op woensdagmiddag organiseerde Brabants Landschap, in samenwerking met IVN Groene Zoom, de laatste themamiddag voor kinderen van dit seizoen op de Kraaijenberg.

Het thema van de middag was ‘herfst’ maar dankzij ‘Brabant Water’ was er deze middag voor de kinderen nog veel meer te zien en te beleven.

Week van het water

Het is deze week de ‘Week van het water’ en daarom hadden twee dames van Brabant Water toepasselijke spellen meegenomen.
Eerst konden de kinderen met een virtual reality bril kijken over wat er zou gebeuren als een stad onder water zou lopen. Daarna werd een stuk stad in miniatuur onder water gezet en werd er bedacht welke mogelijke oplossingen daarvoor te vinden zouden zijn.

Allerlei delen konden uit de miniatuurstad genomen worden en vervangen voor betere zoals waterdoorlatende speelpleinen, water doorlaten grasvelden in de wijk in plaats van versteende pleinen en straten en ook wadi’s aanleggen helpt.

Na de verdronken stad (of niet?) speelden de kinderen het rioolspel. Allerlei dagelijkse zaken moeten door het riool maar welke zou je beter niet door kunnen spoelen? In een groene en een rode ton moest gesorteerd worden wat wel en wat niet weg gespoeld mag worden. Nadat de kinderen alles gesorteerd hadden werd hier een uitleg over gegeven.

Herfst

Het thema herfst werd niet helemaal vergeten. na de water activiteiten kwam gids Frans dan toch aan zijn wel-niet spel over de herfst toe.
Na het spel volgde een tocht langs allerlei paddenstoelen en als laatste mochten de kinderen een enquête beantwoorden van onze stagiaire Marit.

Met folders, bladerkronen(die thuis afgemaakt mochten worden) en jojo’s keerden de kinderen weer naar huis terug.

Foto’s en informatie: Leo den Heijer

 

Reacties