Robot demo’s en workshops tijdens leescampagne Nederland leest

Foto: Vincent

In november organiseren de bibliotheken in Nederland de grootste leescampagne Nederland leest. Dit keer staat het thema Robotica centraal. Er vinden daarom deze maand demonstraties en een workshops Robots bouwen plaats in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Bibliotheken geven het boek Ik, robot cadeau zodat heel Nederland vier weken hetzelfde boek leest en er over debatteert. Het boek van auteur Isaac Asimov is een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin (1982), robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Aan de Nederland leest-editie van Ik, robot is een extra verhaal toegevoegd, dat Ronald Giphart samen met een robot schreef.

Schrijfcursus

Peter van der Graaf van schrijfcollectief Schrijven & Schrappen geeft de schrijfcursus Me Robot in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Deelnemers zijn welkom op dinsdag 7, 14, 21 en 28 november van 19.30 tot 21.30 uur. Hoe schrijf je een dialoog met een robot? Of een levensechte SF-scene? Kan Google je inspireren tot digitale poëzie? En naar welke muziek luisteren robots eigenlijk? Heeft een robot een geweten? En hoe zit het eigenlijk met de Robotwetten van Asimov? Het komt allemaal voorbij in de schrijfcursus Me Robot. Schrijfervaring is niet nodig.

Robot demo’s

Op zaterdag 4, 11, 18 en 25 november geven leden van Robotclub Robotics-CCFZ van 10.00 tot 16.00 uur demonstraties en een workshop Robots bouwen in de Bibliotheek Bergen op Zoom. De leden leggen haarfijn uit hoe het bouwen en programmeren van robots in zijn werk gaat. Ook kunnen belangstellenden zelf aan de slag met het bouwen van een robot aan de hand van een uitgebreide (elektronische) handleiding, 3D-geprinte materialen en elektroniche componenten. Onder leiding van de roboteers van Robotics-CCFZ kunnen ze het in elkaar zetten en programmeren.

Reacties