Sinterklaasintocht in Bergen op Zoom

Sinterklaas is zaterdagmiddag aangekomen in Bergen op Zoom.

Pakjesboot 11 kwam rond half twee de haven in varen. Roos en Zoekpiet zorgde ervoor dat er werd gedanst en gezongen. Na aankomst trok een bonte stoet naar het centrum en de Grote Markt met veel muziek en heel veel Pieten. Daar werd Sinterklaas door de burgemeester dhr. Petter welkom geheten op het bordes van het oude Stadhuis.

Bekijk hierboven de fotoserie (klik op de foto) en hieronder een video.

Video: Rene Adriaansen

Zondag is in De Stoelemat Sint’s Muziekspektakel: “Sint’s Muziekspektakel is de leukste muzikale show met de Muziekpieten van de Sint. Voor de kinderen is het een gezellige middag waar volop gedanst en gezongen kan worden. En dit jaar maken we er het Muziekspektakel 2.0 van. Met Feestpiet Jojo die de spectaculaire opening voor zijn rekening neemt. Dus kom op tijd en laat je verrassen. Hoofdpiet Pedro is de presentator. Hij slaat geen een liedje over en je hoort zelfs nieuwe liedjes! Bedenkos ‘Joehooee’en Zoekpiet ‘Ja hij is Zoekpiet’ zijn er ook. Voor de kinderen is er veel plek, om dicht bij de Pieten zijn. De Pieten dansen en zingen namelijk over een lange catwalk met mooie lichtjes, die tot ver in de zaal reikt.”

Vanaf vrijdag is er in Bergen op Zoom een Pietenschool: “Sint Nicolaas kan wel wat hulp gebruiken met al die nieuwe huizen en schoorstenen in Bergen op Zoom en Halsteren. Hij nodigt alle kinderen en hun familie uit, om naar de Pietenschool te komen.In de Sinterklaastijd wordt het Mollerlyceum namelijk speciaal voor Sint Nicolaas omgebouwd tot Pietenschool! Daar kun je een echte Hulppiet worden, je krijgt zelfs je Pietendiploma als je alle Pietenlessen hebt gevolgd.
In kleine groepjes leren de kinderen van de Pieten alles wat je moet kunnen, om een goede Piet te zijn. De Pieten hebben de lessen voorbereid in verschillende klaslokalen. Het is een heel gezellige school, geen huiswerk en alleen maar leuke lessen. Dat kan niet missen met zoveel Pieten! Sint Nicolaas houdt een oogje in het zeil en … hij heeft voor elk kind een mooie beloning in petto.

Je kunt de Pietenschool bezoeken op:

  • Vrijdag 24 november van 15:00-17.00 uur
  • Zaterdag 25 november van 14:40-17:00 uur
  • Zondag 26 november van 14:00-17:00 uur
  • Dinsdag 28 november van 15:00-17:00 uur
  • Woensdag 29 november van 13:30-17:00 uur

De ingang van de Pietenschool is aan de Begijnhofstraat.Het entree is € 5,— p.p., te betalen aan de kassa bij binnenkomst.”

Meer info en bron: Sintboz.nl

Reacties