Steunpunt wil truckstop tussen Klutsdorp en Lepelstraat

Een truckparking in Canada
Foto: Pixabay

De politieke partij Steunpunt stelt een vrachtwagenparkeerplaats voor tussen de A4 en de Steenbergseweg iets ten zuiden van Klutsdorp (de ster van Lepelstraat).

De partij doet het voorstel in een brief die gericht is aan het college van de gemeente Bergen op Zoom, in het bijzonder wethouder A.J.M. (Ad) Coppens.

Dit jaar werd de Algemene Plaatselijk Verordening (APV) in Bergen p Zoom aangepast. Sindsdien is het voor vrachtwagenchauffeurs niet langer toegestaan om binnen de gemeentegrenzen te overnachten. “Een begrijpelijke actie”, noemt John Voets van Steunpunt de aanpassing. “Neemt echter niet weg dat er voor de vrachtwagenchauffeurs zo langzamerhand een situatie ontstaat waarbij het steeds moeilijker wordt om een plaats voor de nacht te vinden.”

Een truckstop tussen Lepelstraat en Klutsdorp is volgens de partij een passende oplossing. “Dit zou dan een compleet geëxploiteerde onderneming moeten worden. Afhankelijk van de mogelijkheden zou je hierbij moeten denken aan het aanbieden van diverse voor vrachtwagenchauffeurs aantrekkelijke diensten tegen aantrekkelijke prijzen.”

Die diensten zouden bijvoorbeeld kunnen zijn:

  • Bewaakte parkeergelegenheid
  • Vrachtwagenwasstraat
  • Hotel/motel
  • Benzinepomp

Bij dit idee neemt de partij een voorbeeld aan Nobis is Asten langs de A67. Daar is een soortgelijk initiatief voor 200 vrachtwagens en 100 auto’s.

Reacties