In dit boek kun je twee Bergse monumenten kleur geven

Foto:

Wil jij Bergen op Zoom en de rest van de provincie Noord-Brabant eigenhandig kleur geven? Dat kan met een kleurboek waar onder andere het Markiezenhof en de Gevangenpoort in staan.

Het ‘Kleurboek van Noord-Brabant’ bevat 24 kleurplaten van mooie plekjes in Brabant. De Bergse monumenten zijn te vinden tussen plekken als de Efteling, safaripark Beekse Bergen, streekproducten en monumenten. We spotte het kleurboek van uitgeverij Veldboeket Lektuur in de schappen van van de PopUP Bookstore Gouvernementsplein in Bergen op Zoom.

Markiezenhof

In het Markiezenhof is tegenwoordig een museum gevestigd dat de geschiedenis van stad en regio laat zien en ook een grote, vaste opstelling heeft over het verleden van jaarmarkten en kermis. Het Markiezenhof mag dan het oudste stadspaleis van Nederland zijn, door deze veelzijdigheid aan evenementen en de mix van verleden, heden en toekomst is het een levendige plek midden in het hart van Aangenaam Bergen op Zoom.

Gevangenpoort

De Gevangenpoort is de enige bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort van Bergen op Zoom. Het is zelfs één van de oudste nog bestaande stadspoorten in Nederland. De poort is gebouwd rond 1350 als onderdeel van een stenen vestingmuur met omgrachting. Tot ongeveer 1925 wordt de poort nog als gevangenis gebruikt. In 2015 is de Gevangenpoort gerestaureerd en heringericht waardoor de verhalen van de poort en haar bewoners nog beter beleefd kunnen worden. Sinds juli 2015 is de Gevangenpoort ook een buitenpost van stadspaleis en museum het Markiezenhof.

Reacties