XL-orkest nóg groter en swingender met jazzorkest

Foto: BBO

Het XL-orkest, (Symfonieorkest Jacob Obrecht en Roosendaals Symfonieorkest) wil na de succesvolle nieuwjaarsconcerten in Roosendaal en Bergen op Zoom van dit jaar ook in 2018 weer samen swingend het nieuwe jaar in met twee bijzondere nieuwjaarsconcerten ‘Classic meets jazz’!

Voor dit aanstekelijk swingend concert wordt er een heus jazzorkest aan het al grote XL-orkest toegevoegd: het Bill Bounders Orchestra, geen onbekend orkest in de regio, waardoor er nu een extra groot muziekgezelschap, formaat XXL op de bühne zit. Geen jazz zonder een echt jazzorkest en met BBO hebben de symfonieorkesten een geweldige begeleiding van de muziek die ze zullen spelen.

En dat zal de zaal merken, want de drie orkesten spelen met enorme schwung en groot enthousiasme een repertoire, waarbij iedere toehoorder nostalgische gevoelens van herkenning zal ondergaan. Naast jazznummers wordt het licht vertrouwde repertoire ten gehore gebracht door deze combinatie van de drie orkesten.

Voor de symfonieorkesten zijn er speciale jazzarrangementen geschreven door Robert Lupker: symfonieorkesten en een jazzorkest: een prachtige combinatie, die nog niet eerder hebben samengespeeld.

Classic meets Jazz wordt uitgevoerd op:

Maandag 1 januari 2018 in Schouwburg de Kring In Roosendaal o.l.v. dirigent Martyn Smits om 15.00 uur.

Kaarten à 15,75 euro (inclusief glaasje bubbels) verkrijgbaar bij de Kring, en bij de orkestleden van het Roosendaals Symfonieorkest

Zondag 14 januari 2018 in Evenementenzaal de Stoelemat om 15.00 uur met dirigent Carlo Nabbe.

Kaarten à 15,75 euro (inclusief glaasje bubbels), verkrijgbaar bij Boekhandel Quist, Fortuinstraat 24, Bergen op Zoom, Boekhandel Vermeulen, Dorpsstraat 174a, Halsteren,     via de website: www.orkestjacobobrecht.nl    of via de leden.

Reacties