‘Warda’ uit Bergen op Zoom wint ‘Bellydancer of the World Contest’

Foto:

Bij het wereldkampioenschap bellydance op 2 en 3 december heeft Roos uit Bergen op Zoom, die optreed onder haar artiestennaam Warda, de eerste plaats behaald.

In Rheinhausen, een plaats in de buurt van Duisburg in Duitsland, werd van 28 november tot 4 december het ’25e Oriental Dance Festival of Europe’ gehouden. Onderdeel hiervan was het ’11th Contest Bellydancer of the World.

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap, een derde prijs bij het Open Belly Dance Championship in ’s Hertogenbosch en een optreden in de Efteling behaalde de 14 jarige Roos hier de echte wereldtop met een 1e plaats bij het 11th Contest Bellydancer of the World.

Roos heeft het danser van haar moeder. Ze was zes jaar toen haar moeder met de belly dance lessen bezig was. Toen zij een keer met haar moeder mee was, kreeg zij ook de smaak te pakken en volgt sindsdien ook lessen. Dat ging dusdanig goed, dat zij, toen haar moeder vlak voor een belangrijk optreden har enkel brak, de training van dansgroep Divalicious van haar moeder overnam.

Reacties