IENS Top 2018: dit zijn de best beoordeelde restaurants van Bergen op Zoom en omstreken

Deze week is de IENS Top 2018 bekend gemaakt. Deze restaurants in de regio (Bergen op Zoom, Reimerswaal, Woensdrecht) behaalden een goede score op de recensiewebsite en zijn in de top 1000 terecht gekomen.

Het overzicht van de duizend best beoordeelde restaurants van Nederland komt jaarlijks tot stand op basis van recensies op IENS die door gasten geschreven zijn. De IENS TOP onderscheidt zich van andere ranglijsten, zoals die van Michelin, Gault Millau en Lekker, doordat de lijst tot stand komt op basis van waarderingen van gasten. “recensies op IENS zijn geschreven door gasten die daadwerkelijk in het restaurant zijn geweest. Daarmee is dit de enige echt culinaire publieksprijs van Nederland”, aldus het bedrijf dat onder de vlag van TripAdvisor valt.

In de landelijke top tien staan geen restaurants uit Noord-Brabant of Zeeland. In de gemeente Bergen op Zoom zijn drie restaurants die in de IENS Top 2018 staan. Vanuit Reimerswaal staan er twee bedrijven uit Yerseke in de lijst. Twee restaurants uit Woensdrecht hebben de lijst gehaald.

Bergen op Zoom

Hemingway

Op plek nummer 266 staat Hemingway: het restaurant van hotel De Draak. Het Bib Gourmand-restaurant aan de Grote Markt kreeg gemiddeld een cijfer 9 van de gasten. Op de site van IENS staan 332 recensies die overwegend positief zijn. “De Oosterschelde kreeft was mooi opgediend, voortreffelijk van smaak. Keurige bediening, goede sfeer”, schreef een gast in juli dit jaar. Niet iedereen is louter positief: “Kleine portie , stuntelige servies”, is het oordeel van een ander.

Moerstede

Restaurant Moerstede haalde met zijn gunstige prijs-kwaliteitsverhouding een 8,8. Ze haalde daarmee de 587e plek in de lijst. “Als hoofdgerecht kozen we voornamelijk asperges. Deze waren prima gegaard en zeer lekker met de klassieke ham en ei. Ook de kabeljauw was perfect. Porties waren voldoende groot. De dames onder het gezelschap waren verrukt van de zelf te combineren nagerechten. Goede bediening. Alles perfect en ook prijs zeer schappelijk”, juicht een bezoeker in één van de 148 recensies op de site. Het bedrijf is gevestigd aan Vogelenzang 5 in Bergen op Zoom.

Bergsdiep

Plek nummer 886 is met een cijfer van 8,7 voor Bergsdiep in de Blokstallen te Bergen op Zoom. “Prettige bediening. Duurde alleen vrij lang voor we ons hoofdgerecht kregen; tafeltje naast ons was later binnen gekomen, maar zat eerder aan het hoofdgerecht dan wij”, schrijft een gast in een beoordeling. Toch gaf deze persoon een 10 voor decor, een 10 voor service en een 8 voor het eten.

Lees ook: Goede recensies lentekaart Hemingway (Regioactueel)

Woensdrecht

Tasty World

De IENS Top 2018 bevat nét iets meer dan duizend plaatsen, 1006 om precies te zijn. En dat is maar goed voor Tast World in Hoogerheide (Antwerpsestraatweg). Ze staan met een 8,7 op de 1004e plaats. De 26 reacties op het IENS-profiel van Tasty World zijn louter positief. “Het eten ziet er altijd keurig verzorgd uit en is altijd lekker het personeel is altijd vriendelijk en je heb voor elk wat wils de kleinkinderen gaan ook altijd graag wokken daarom komen we regelmatig terug.” Het restaurant

Fleurian

Fleurian in Huijbergen (Dorpstraat 19) heeft 152 recencies en een cijfer van 8,8. In het overzicht staat het restaurant op nummer 719. “Alles prima verzorgd. Mooie ambiance. Deskundig en vriendelijk personeel. Mooi,opgemaakte borden en prima eten. Voor herhaling vatbaar”, schreef iemand in oktober. “Al vaker hier geweest en we zijn nog nooit geleurgesteld!! heerlijk eten, vlotte en zeer vriendelijk bediening. Erg rustige omgeving wat ons zeer bevalt. Zeker een aanrader”, schreef een ander.

Reimerswaal

De Oesterbeurs

De Oesterbeurs (Wijngaardstraat 2 in Yerseke) behaalde een prachtige 49ste plek. In het restaurant van Maurice Mulder kan met terecht voor lunch en diner. De zaak won eerder een PZC Award ‘Beste restaurant 2016’. Er staan dan ook veel tienen tussen de 167 recencies. “Het voorgestelde menu was heerlijk! Alle vis lekker vers en schilderijtjes op het bord. Vriendelijke bediening in een rustig kader”, zo luidt een recensie.

Oesterput 14

Even verderop aan de Havendijk zit Oesterput 14. Dit bekende restaurant op een unieke locatie tussen de oesterputten staat in de IENS Top 2018 op nummer 409. Het eindcijfer is een 8,9. Het restaurant dat net een jaar open is, staat bovendien met 13 punten in de restaurant- en hotelgids Gault&Millau. Dat je er lekker kunt eten is duidelijk terug te zien aan de reacties van klanten: “Een excellente keuken en een excellente service. Het restaurant is de gehele middag open, zodat de lunch niet gehaast hoeft te worden genoten. De gerechten van het huis of van Yerseke – oesters en mosselen – zijn op een juiste manier bereid en kunnen ten volle worden genoten”, schrijft een gast.

Lees ook: Nederlands Oesterseizoen officieel geopend in Yerseke

 

Reacties