Veel overlast op het spoor verwacht in de maandagavondspits

Foto: Vincent

Het winterse weer houdt aan. Ook maandag wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht.

Maandag tijdens de avondspits zal de hinder voor treinreizigers zeer groot zijn. De NS adviseert dringend om hier rekening mee te houden en de reis hierop aan te passen. Winters weer kan voor overlast zorgen voor alle vormen van vervoer, ook op het spoor. NS en ProRail passen daarom de dienstregeling aan. Er rijden daarom minder treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke 10 minuten.

Wat betekent dit in de praktijk?
Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. Houdt rekening met drukte in de treinen en extra overstappen. De NS raadt aan om waar mogelijk buiten de spits te reizen.

Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand en ook de NS zet extra medewerkers in.

Reacties