6 januari 2018: Festival Zonder Naam met namen als Paceshifters en Canshaker Pi

Festival Zonder Naam, ook wel kortweg FZN genoemd, is een kleinschalig festival van Gebouw-T dat ruim baan geeft aan alternatieve muziek. Voor de zesde editie alweer staan onder andere Paceshifters en Canshaker Pi geprogrammeerd. FZN vindt plaats op zaterdag 6 januari.

Circa zes jaar geleden werd Festival Zonder Naam gestart om een alternatief te bieden in carnavalstijd. Op de eerste editie traden onder andere lokale helden Against Time, Bjorker Vorks en Ten 24 op. Een wedstrijd die destijds werd uitgeschreven om een naam voor het festival te verzinnen leverde onder andere de suggestie op om vast te blijven houden aan de naam Festival Zonder Naam, en zo geschiedde.

Anno 2018 staat FZN niet alleen voor lokaal talent. Paceshifters en Canshaker Pi hebben inmiddels hun sporen in de alternatieve rockscene verdiend. Beiden staan bekend om een uitstekende livereputatie. Canshaker Pi overdonderd het publiek met een flinke dosis garagerock, Paceshifters brengt een explosieve rockshow, die zowel rauw als toegankelijk is.

Het Belgische La Jungle brengt een mix van math-, kraut- en transrock. Een gitaar, casio toetsenbord en drumkit, meer heeft deze band niet nodig. De band brengt rock terug naar zijn primitieve en primaire kern. Heller kwam een paar maanden geleden uit het niets met een videoclip voor het nummer ‘Hold On’. Het leverde hen selecties op voor de filmfestivals van Italië, Denemarken en Colombia. Maar uiteraard staat Heller voor muziek, en wel garage, noise en rock.

Festival Zonder Naam vindt op zaterdag 6 januari plaats in Gebouw-T Bergen op Zoom. Tickets voor het festival zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.

Reacties