Achteringang Bravis Bergen op Zoom in gebruik genomen

Foto: Bravis

Met de ingebruikname van een nieuwe achteringang is Bravis Bergen op Zoom nu snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit de parkeergarage. Dat meldt het ziekenhuis.

Volgens voorzitter Hans Ensing van de Raad van Bestuur gaat met de achteringang een langgekoesterde wens in vervulling. “Tot nu toe moesten bezoekers vanuit de parkeergarage een lange weg afleggen om de hoofdingang of de ingang van de polikliniek te bereiken. Dat is niet de service en comfort die we willen bieden”, stelt Ensing.

Pendelbussen

“We hebben een pendelbus ingesteld, maar dat was ook niet de ideale oplossing. Nu hebben we een ingang gecreëerd, die aansluit op de hal bij de hoofdingang. Dat was voor ons een belangrijk punt. We hebben bewust de personeelsingang nooit voor bezoekers opengesteld, omdat zij dan op de verkeerde plek in het ziekenhuis komen en moeten zoeken naar hun bestemming. Via de nieuwe ingang komt de bezoeker uit in de centrale hal, vlakbij de liften en het trappenhuis.”

Bewegwijzering

Het heeft even geduurd voordat de ingang gerealiseerd kon worden. “Er moesten eerst interne verhuizingen plaatsvinden om ruimte te creëren. We zijn blij dat we het nog in 2017 hebben kunnen realiseren. Zeker in de winterperiode, als het weer slecht is, is het fijn dat je vanuit de parkeergarage snel het ziekenhuis kunt bereiken”, aldus de bestuursvoorzitter.

Pijlen

“Door de extra ingang moet wel de routing aangepast worden. De bewegwijzering in het ziekenhuis wordt nader bekeken. We streven naar een uniforme bewegwijzering voor de twee locaties. Uiteindelijk is het belangrijk dat de bezoeker snel op juiste plaats komt.”

Intercom

Komend voorjaar wordt het pad van de parkeergarage naar de achteringang overdekt met hoogwaardig canvasdoek (zoals op de afbeelding). De ingang is zeven dagen per week geopend van 06.00 tot 23.30 uur. De intercom naast de ingang is gekoppeld aan de receptie.

Reacties