Opbrengst 4×4 Kerstmutsenrit voor Vincentius Bergen op Zoom

Het geld dat opgehaald werd bij de Kerstmutsenrit van Stichting 4x4Fun werd zaterdagmiddag overhandigd aan de voorzitter van Vincentius in Bergen op Zoom.

De Kerstmutsenrit

Op 17 december werd door Stichting 4x4Fun de Kerstmutsenrit gehouden, een rit voor vierwielaangedreven auto’s over wegen en paden op de Brabantse Wal.

De rit, waar twintig ‘jeeps’ aan meededen, vertok bij De Leeuw van Vlaanderen in Zandvliet (B). Na een stukje door België ging de rit via Huijbergen en Wouwse plantage naar de finish bij Zoomland.

De ritten die door Stichting 4x4Fun georganiseer worden gaan altijd over bestaande wegen en paden, om geen schade aan de natuur te veroorzaken. In dit geval werden de beheerders van een stuk bos zelfs geholpen door een aantal deelnemers. Omdat ze een verkeerde afslag genomen hadden, kwamen ze op een pad waar wat bomen overheen gewaaid waren.

Gezamenlijk hebben ze het pad door hard werken, zagen, sjouwen en gebruik van de sleepkabels weer begaanbaar gemaakt en daarmee werd de bosbeheerder weer wat werk bespaard.

Met deze rit werd geld ingezameld voor de Vincentiusvereniging Bergen op Zoom.

De Vincentiusvereniging

De Vincentiusvereniging heeft sinds 1849 een afdeling in Bergen op Zoom. De doelstelling van deze vereniging, ontstaan vanuit de katholieke kerk, is om mensen die het moeilijk hebben, in binnen en buitenland, de helpende hand te bieden.
Zo worden niet alleen mensen uit Bergen op Zoom geholpen maar is er ook een hulpproject in India dat financieel wordt ondersteund.

In Bergen op Zoom heeft de Vincentiusvereniging twee vestigingen, één aan de Blauwehandstraat 36 en één aan de Engelsestraat 25. In de eerste worden kleding, boeken en huishoudelijke artikelen verkocht en in de tweede meubels en witgoed.

De cheque

Voorzitter Peter Pijnen en Penningmeester Jac Mens van Stichting 4x4Fun kwamen rond vijf uur met hun Amerikaanse Jeeps aan bij de vestiging van Vincentius aan de Engelsestraat in Bergen op Zoom, waar ze door voorzitter Bram van Melle en vicevoorzitter Toon Huijbregts van Vincentius werden ontvangen.

Na een kopje koffie werd, in de winkel tussen de meubels, lampen en schilderijen, de cheque van €200 van de 4x4Fun Kerstmutsenrit overhandigd. Van Melle verzekerde de mannen van 4x4Fun dat het geld goed besteed zou worden.

Na de overhandiging van de cheque werden de Jeeps weer gestart en vertrokken de mannen weer naar huis.

Bekijk ook de fotoserie van de Kerstmutsenrit, bovenaan dit artikel

 

Links

 

Foto’s Kerstmutsenrit: Peter Pijnen en Patricia Verbaas (Stichting 4x4Fun)
Foto’s bij Vincentius: Jan Krijtenburg

Reacties