Nog een weekje schaatspret op deze ijsbanen

In deze tijd van het jaar kunnen kinderen en volwassenen de schaatsen weer uit het vet halen. Nu Kerstmis en de jaarwisseling achter de rug zijn duurt het niet lang voordat de ijsbanen ook weer weg zijn. Hierbij een overzicht voor degene die zich nog op het ijs willen wagen.

Bergen op Zoom

De ijsbaan op de Grote Markt in Bergen op Zoom is in 2017 voor de twintigste keer opgebouwd. 9 december 2017 t/m 7 januari 2018 is de kerstijsbaan dagelijks voor jong en oud geopend. Ook dit jaar is er opnieuw een aparte schaatsbaan voor de allerkleinsten en wordt deze ook gebruikt om curlingwedstrijden te spelen. Ook aan de sfeerverlichting en versiering op en rondom de ijsbaan is extra aandacht besteed. Verder is het terras overdekt en heerlijk verwarmd en is de Sneeuwkamer sfeervol ingericht. Aan de horeca wordt extra aandacht besteed zodat iedereen tijdens het schaatsen kan genieten van een hapje en een drankje. De laatste schaatsdag is zondag 7 januari. De baan is dan open van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs € 4,00 pp (voor 2 uur schaatsplezier) Schaatshuur € 3,00 per paar (geen borg). De santarun vertrok ook vanaf de tent bij de ijsbaan.

Hoogerheide

Loco-burgemeester Hans de Waal opende begin december de ijsbaan na een welkomswoord door Harry Beening van het Evenementen Plein Hoogerheide. De ijsbaan is voor de tiende keer opgebouwd in Hoogerheide en staat op het Ouwe Raedthuysplein. Op 17 december 2017 was er het kampioenschap ijsketelschuiven op de baan. Ook de baan in Hoogerheide is geopend tot 7 januari 2018 (17:00 uur). Voor een paar euro kun je er schaatsen huren en de baan op.

Goes

Op de Markt in Goes kan er geschaatst worden van 22 december 2017 tot en met 6 januari 2018. De baan is 300 vierkante meter groot. Vier uur schaatsen kost vijf euro. Inclusief schaatshuur kost het zeven euro. Dit jaar maakt de ijsbaan in Goes deel uit van IJSTIJD!, een initiatief van de KNSB waarbij samen met Croky, KPN en mediapartner 100% NL 30 ijsbanen omarmd worden.

Reacties