Openstelling Pompejus-toren laat op zich wachten

Foto:

Veel mensen die tijdens de kerstvakantie de Pompejus-toren in Halsteren bezochten kwamen van een koude kermis thuis.

In plaats van het beklimmen van de 25 meter hoge toren, staan ze voor een hek. Op het hek hangt een papier met daarop de mededeling dat de Pompejus-toren nog niet toegankelijk is. “Dit in verband met de laatste werkzaamheden die nog plaats moeten vinden. Door de slechte weersomstandigheden in december zijn deze werkzaamheden nog niet helemaal afgerond”, reageert de gemeente Bergen op Zoom. Veel mensen trokken zich weinig aan van het hek en beklommen alsnog de toren, en zagen een spectaculair uitzicht.

De werkzaamheden die nog moeten plaatsvinden zijn het aanbrengen van veiligheidsstrips, bespanningen balustrades en het gehele bouwterrein moet nog ontruimd worden. Na de kerstvakantie worden deze laatste werkzaamheden opgepakt en kan men de toren op.

De toren is ontworpen door architectenduo RO&AD. Zij ontwierpen ook de Mozesbrug. De Toren en de Mozesbrug vormen straks een uniek koppel van moderne iconen in de gemeente Bergen op Zoom. De toren kan dienen als uitkijktoren, maar er kunnen ook exposities in worden gehouden en openluchtvoorstellingen plaatsvinden. Om de top te bereiken moeten er 129 traptreden worden beklommen. De toren is 25 meter hoog en staat bovendien op een talud van 10 meter hoog.

De ontwikkelingen op Fort de Roovere zijn onderdeel van het project West Brabantse Waterlinie. In dit project worden de contouren van de oude waterlinie terug gebracht in het landschap.

Pompejus uitzicht- en theatertoren bereikt hoogste punt

Reacties