WC Experience vandaag in gebouw-T

Foto:

Vandaag staat de enige echte Brabantse Rock ’n Loll band de WC Experience in Poppodium Gebouw-T, Bergen Op Zoom.

Zij begonnen met schrijven van onzinteksten op bestaande nummers. In deze periode werden zij ‘ontdekt’ door Jack Spijkerman en nu timmeren ze al 25 jaar aan de weg als één van de beste dialectbands van Nederland.

In de loop der tijd is de groep steeds meer eigen nummers gaan schrijven. WC Experience zingt in het Raamsdonkveerse dialect. Bekende liedjes van de band zijn onder andere ‘Bakkes oep ne kaai’, ‘Voile shitzooi’, ‘Pannekoek’, ‘Fritske d’n oolifaant’ en ‘Maag ik hier rooke’. Ondertussen zijn er 12 albums verschenen met daarbij enkele DVD’s. Vanaf 1993 zijn er ongeveer 175.000 albums verkocht.

Eind 2009 mochten zij vol trots de prijs “Beste dialectband van Nederland” in ontvangst nemen. Zelf noemen zij hun genre ‘Rock ’n Loll. Meerdere bands gebruiken deze term, maar bij één band past hij goed: WC Experience. Afgelopen jaren traden ze heel wat op en bliezen ze de tent figuurlijk op. Een show van WC Experience is alsof je door ’n bulldozer van licht, geluid en show wordt overreden. Komende 5 januari zullen we het nieuwe jaar feestelijk inluiden met deze mannen!

De zaal opent op 5 januari om 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €15,50 via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl.

Reacties