Donderdag 25 januari staat Flying Horseman in Gebouw-T

‘Gefocust en dromerig met Flying Horseman’, donderdag 25 januari op het podium in Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Aankomende donderdag 25 januari staat Flying Horseman in Gebouw-T, Bergen op Zoom. Deze Antwerpse band begon in 2008 als een soloproject van gitarist Bert Dockx. De laatste jaren groeide het uit tot een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound.

Flying Horseman combineert verschillende muziekstijlen met elkaar als een unieke mix, namelijk experimentele rock, dromerige post-folk en diepe, donkere blues. Het debuut ‘Wild Eyes’ verscheen eind 2010, dit album bevat introverte en toch krachtige muziek gemaakt om mensen mee te raken. Daarnaast werd Flying Horseman in 2013 genomineerd voor twee Belgische Music Industry Awards, ‘album van het jaar’ en ‘ best alternative’.

In het begin van 2017 heeft Flying Horseman 7 weken gewerkt aan het gloednieuwe project ‘Rooms / Ruins’, het vijfde studioalbum. Het nieuwe project klinkt filmisch, donker en meeslepend. Het is geen breuk met de plaat “Night is Long” dat in 2015 uitkwam maar meer een soort van uitbreiding van of variatie op het avontuurlijke geluid van de band. De 7 weken eindigde met een live optreden in De Singel, in Antwerpen. Na een eerste set in De Singel valt de nieuwe creatie van de groep onder meer te bewonderen in Gebouw-T.

Flying Horseman is sowieso zwoele, sfeervolle en intense muziek waarin een waaier aan invloeden op organische wijze samensmelt tot een begeesterend geheel!
De zaal opent op 25 januari om 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €5,00 via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl.

Reacties