Duurzaamheid heeft in de gemeente Bergen op Zoom een eigen website

Foto: Geralt/PB

Vanaf nu heeft duurzaamheid in de gemeente Bergen op Zoom een eigen website, namelijk www.duurzaambergenopzoom.nl. Op deze site is het geheel aan activiteiten en doelen op het gebied van duurzaamheid te vinden en kan iedereen meedoen.

Duurzame doeners

Het platform is voor en door duurzame doeners en van de Bergse gemeenschap; alle inwoners en organisaties (bedrijven, verenigingen, scholen, buurtorganisaties etc.) zijn uitgenodigd om hun duurzame projecten hier het podium te geven.

Het initiatief komt van wethouder duurzaamheid Andrew Harijgens om in gedeeld eigenaarschap deze site te ontwikkelen. Daarom heeft de gemeente verschillende partijen zoals burgerinitiatieven en bedrijven gevraagd mee te denken en te bouwen aan het platform. Dat gebeurde in verschillende brainstorm- sessies. Ook voor de doorontwikkeling zal steeds de samenwerking worden gezocht.

Doelen, nieuws en resultaten

Op de site zijn nieuwsartikelen te vinden, duurzame projecten die in de gemeente plaatsvinden, behaalde resultaten en een activiteitenkalender. Daarnaast worden de projecten steeds gekoppeld aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (de zogeheten Sustainable Development Goals of SDG’s). De bedoeling is dat steeds meer mensen zich aansluiten en laten zien op welke manier zij duurzaam bezig zijn.

Reacties