Gemeente zoekt leden voor het burgerpanel

Foto:

De gemeente zoekt mensen die van Bergen op Zoom houden, maar ook kritisch kunnen zijn. Zij kunnen lid worden van het Burgerpanel.

Als lid van het panel kun je worden betrokken worden bij de beleidsontwikkeling, beleidsuitvoering en ontwikkeling van gemeentelijke projecten binnen de gemeente Bergen op Zoom.

Het gemeentebestuur is op zoek naar betrokken inwoners vanaf 12 jaar die willen deelnemen aan het Burgerpanel en wil via het Burgerpanel toegang tot zo veel mogelijk inwoners van de gemeente Bergen op Zoom.

De gemeente Bergen op Zoom wil veranderingen in de lokale samenleving signaleren, in kaart brengen en achtergronden verkrijgen. Bij de ontwikkeling van beleid, producten of diensten zal de gemeente rekening houden met de informatie uit het Burgerpanel. De gemeente koppelt uitkomsten en de keuzes die de gemeente maakt zoveel mogelijk terug.

Hoe werkt het Burgerpanel?
Als u zich aanmeldt, wordt u minimaal zes keer per jaar uitgenodigd om mee te denken over het gemeentelijk beleid en gemeentelijke projecten. De gemeente kan u benaderen om deel te nemen aan een digitale vragenlijst, online forumdiscussie of een face-to-face gesprek. U kunt zelf aangeven over welke onderwerpen u wilt meepraten, op basis van uw interesse.

De resultaten van gesprekken met u en de resultaten van de onderzoeken waar u aan meewerkt, worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor het Burgerpanel is geraadpleegd. U bent vrij om deel te nemen aan de onderzoeken, er is geen enkele verplichting. Uiteraard kunt u zich op ieder gewenst moment uitschrijven.

Onderwerpen
De vragen gaan over allerlei onderwerpen die belangrijk zijn voor onze stad. Bij de aanmelding kunt u aangeven naar welke gebieden uw interesse uitgaat. Klik hier om aan te melden voor het Burgerpanel Bergen op Zoom.

Reacties