Curio nieuwe naam voor vmbo-scholen en mbo-colleges in de regio

Foto:

ROC West-Brabant, waaronder acht mbo-colleges en negen vmbo-scholen in West-Brabant vallen, heeft sinds 1 september een nieuwe naam: Curio. Ze gaat zich daarmee veel meer bewegen als groep. De leerling en student staan in het middelpunt van dat alles. Alle vmbo-scholen en mbo-opleidingen blijven bestaan en gaan steeds meer werken als één samenhangend geheel. De namen van de scholen en colleges veranderen mee.

Nieuwsgierig

Curio staat voor alles wat haar onderwijs verbindt: nieuwsgierigheid als basis voor de groei van leerlingen en studenten. Zo voorziet Curio de regio West-Brabant van talenten, jong en oud, die het optimale uit zichzelf halen.

De nieuwe naam wordt de komende maanden fasegewijs in gebruik genomen. Curio wordt steeds zichtbaarder voor leerlingen, studenten en de regio. De onderwijslocaties blijven voorlopig hetzelfde, daar verandert niets aan.

Nieuwe namen vmbo en mbo

De vmbo-scholen krijgen Curio voor hun naam. In de omgeving van Breda zijn dat Curio scala, Curio prinsentuin van cooth, Curio effent en Curio de rotonde. Verder zijn daar Curio prinsentuin andel en Curio prinsentuin oudenbosch. In de regio Bergen op Zoom heten de vmbo-scholen voortaan Curio steenspil en Curio pomona. Ook de andere scholen krijgen curio voor hun naam: Curio praktijkschool, Curio basiseducatie, Curio nt2, Curio vavo, curio entree en curio isk.

De Bredase mbo-colleges Florijn College, Cingel College, Vitalis College, Prinsentuin College en Radius College heten voortaan Curio. Ook de mbo-colleges in Roosendaal en Bergen op Zoom Kellebeek College, Zoomvliet College en Markiezaat College heten Curio.

Website: www.rocwb.nl/curio

Reacties