Bergse basisschoolkinderen op pad met Kinderpostzegels

Foto:

Vanaf vandaag gaan basischoolleerlingen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat op pad om Kinderpostzegels te verkopen.

Dit jaar staan de hoofdpersonen uit de kinderboeken Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell op de Kinderpostzegels. Jeroen den Tex, hoofd Marketing en Communicatie van Stichting Kinderpostzegels: “Het nostalgische gevoel dat je krijgt van deze avonturenboeken, waarin de jeugd zo ongecompliceerd en veilig lijkt, vormt een schril contrast met de realiteit van het leven van kinderen in de opvang. Het is onze droom om met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie die kinderen te helpen aan een veilig, welkom thuis.”

Het is het 71ste jaar op rij dat kinderen van de basisschool langs de deuren gaan om verschillende producten – waaronder postzegels – te verkopen. In 2018 werd er 9,4 miljoen euro opgehaald. Landelijk gaan 160.000 basisschoolkinderen op pad.

Onder het motto ‘Dichtbij ieder kind’ gaat Stichting Kinderpostzegels een deel van de opbrengst gebruiken om de 8.500 Nederlandse kinderen die in de vrouwen- of daklozenopvang zitten, te helpen. De faciliteiten in de opvangcentra zijn verre van optimaal voor de opvang van kinderen. In overleg met professionals en verschillende betrokkenen die in de opvang zitten of hebben gezeten, wordt gekeken hoe kinderen zich sneller en beter thuis kunnen gaan voelen.

Heeft u een leuke foto van uw zoon/dochter of kleinkind die Kinderpostzegels verkoopt? Stuur ‘m op naar [email protected] of via Facebook voor publicatie bij dit artikel.

Reacties