Inwoners Bergen op Zoom ontvangen gemiddeld 3,4 kerstkaarten via post

Foto: Greetz

In Bergen op Zoom kan men dit jaar 3,4 kerstkaarten verwachten via de post. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Hiermee ontvangen Bergen op Zoomers iets minder kerstkaarten dan de gemiddelde Nederlander (4,4).

Waar gaan de kaarten in Noord-Brabant naar toe? In Noord-Brabant worden gemiddeld de meeste kaarten bezorgd in Drimmelen. Ook in de gemeente Waalre en Moerdijk kunnen de inwoners bovengemiddeld veel kaarten verwachten. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Noord-Brabant is:

 

  1. Drimmelen (met gemiddeld 6,3 kaarten per inwoner)

  2. Waalre (met gemiddeld 5,6 kaarten per inwoner)

  3. Moerdijk (met gemiddeld 5,5 kaarten per inwoner)

  4. Geertruidenberg (met gemiddeld 5,5 kaarten per inwoner)

  5. Woensdrecht (met gemiddeld 5,3 kaarten per inwoner)

 

Bergen op Zoom staat staat op de 33e plaats van de 62 Brabantse gemeenten.

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Noord-Brabant met 4 kerstkaarten een iets lager aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.

Reacties