Nood breekt wet: Parkeren op de Grote Markt toegestaan

Gemeente Bergen op Zoom
Foto: Archieffoto

Horecaondernemers mogen van de gemeente Bergen op Zoom tijdelijk parkeren op de Grote Markt. Hiermee komt de lokale overheid ondernemers tegemoet die, gezien de landelijke maatregelen, op andere manieren toch aan hun inkomsten te komen. Ze doen dit bijvoorbeeld door bezorgen of laten afhalen.

De burgemeester en wethouders zijn het erover eens dat dat parkeren in het voetgangersgebied op de Grote Markt tijdelijk is toegestaan. Er zijn wel een aantal voorwaarden: “Voertuigen mogen alleen via de Hoogstraat de Grote Markt op rijden en mogen daar vervolgens staan mits niet hinderlijk en gevaarlijk geparkeerd. Het palenplan in de binnenstad blijf inwerking zodat de veiligheid van winkelend publiek gewaarborgd blijft. Het marktterrein blijft volledig afgesloten voor voertuigen. Geparkeerde voertuigen op de Grote Markt mogen de marktvoertuigen niet hinderen.”

Eerder liet minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur weten dat het kabinet de rijtijden voor vrachtwagenchauffeurs verruimt. Ze mogen nu 11 uur in plaats van 9 uur per dag rijden.

Zuidwest Update maakte een reportage over restaurants die begonnen zijn met een bezorgdienst wegens de coronacrisis:

http://www.zuidwesttv.nl/news/7438/116/Restaurants-brengen-maaltijden-bij-je-langs

Reacties