Gemeente Bergen op Zoom heeft een nieuwe website

Foto:

Deze week lanceerde de gemeente Bergen op Zoom de nieuwe website. Naast een hele nieuwe vormgeving heeft de website een opzet die beter aansluit bij de wensen en informatiebehoefte van bezoekers. Belangrijke informatie is nu eenvoudig te vinden. Ook op het gebied van toegankelijkheid is er veel veranderd. Zo is de nieuwe website op ieder apparaat goed te gebruiken. Bezoekers met een visuele beperking kunnen gebruikmaken van een voorleeshulp. Dat meldt de gemeente.

Raadsinformatiesysteem
Onderdeel van de nieuwe website is ook een geheel vernieuwd raadsinformatiesysteem (RIS). Dit systeem biedt grote voordelen voor zowel de gemeenteraad als voor de websitebezoeker. De bestuurlijke informatie, het papierloos vergaderen en de video-verslaglegging van vergaderingen zijn allemaal in dit systeem samengevoegd. Onderdeel van het systeem is een applicatie (app) om agenda’s en vergaderstukken te ontvangen. Die app heet iBabs-pro. Deze app is niet alleen voor de raadsfracties beschikbaar, maar ook voor inwoners. De app is te downloaden in de Google Play Store en iTunes App Store. Deze app is niet alleen voor de raadsfracties beschikbaar, maar ook voor inwoners. De inloggegevens hiervoor zijn: Uw organisatie: bergenopzoom, E-mailadres: burger, Wachtwoord: burger.

Probeerversie
De afgelopen weken konden websitebezoekers de nieuwe website al proberen. Dit leverde tientallen reacties op. Deze feedback gebruikte het projectteam om de website verder te verbeteren.

Doorontwikkeling
Een website is nooit af. Daarom is er veel aandacht voor het actueel en toegankelijk houden van de site en het monitoren van de informatiebehoefte van de websitebezoeker. We organiseren regelmatig gebruikerstesten om de website controleren op gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en actualiteit. Deze onderdelen monitoren we met Siteimprove, een digitaal monitoringsprogramma. Zeker mensen met een visuele beperking en laaggeletterden vragen we om mee te helpen testen.

Tips en verbeterpunten voor de nieuwe website hoort de gemeente graag. Op iedere webpagina kan de bezoeker een reactie achter te laten. Reacties kunnen ook per mail naar: [email protected]

Reacties