Gemeente noemt folderfout “heel vervelend en niet duurzaam”

Foto:

Bewoners van de wijken Meilust, Tuinwijk, Gageldonk Oost en Noordgeest ontvingen vorige week niet één, maar wel twee of drie folders over duurzaamheid van de gemeente Bergen op Zoom. De gemeente spreekt van een heel vervelend en niet duurzame fout.

Om aandacht te vragen voor het project Buurtactie Energiezuinig Wonen verspreidde de gemeente Bergen op Zoom vorige week via de post brieven aan woningeigenaren in de wijken Meilust, Tuinwijk, Gageldonk Oost en Noordgeest. Door een technische reden werden echter veel brieven dubbel of zelfs driedubbel bezorgd en/of werden woningeigenaren aangesproken als bewoner van een andere wijk dan waar ze woonden. Dat is natuurlijk heel vervelend en niet duurzaam.

Aandacht

Wethouder Andrew Harijgens van duurzaamheid baalt enorm van de foute verspreiding van de brieven. Harijgens: “Door zo’n ongelukkige technische fout gaat heel de aandacht van deze prachtige regeling naar de verkeerde bezorging. Dat kost onnodig geld en het is inderdaad niet duurzaam. Inmiddels is het technisch euvel verholpen en de verspreiding naar de overige wijken vindt op de juiste manier plaats.

Project Buurtactie Energiezuinig Wonen

Liever had de wethouder gehad dat de aandacht zou gaan naar het Project Buurtactie Energiezuinig Wonen. Voor dit project wordt er voor een veelvoorkomend type woning in een bepaalde buurt één energie-adviesrapport gemaakt. In dat rapport staan de slimste stappen om energie te besparen en een inschatting van de kosten die de eigenaren van dat type woning kunnen besparen. Een energieadviseur van het Regionaal Energieloket schrijft het adviesrapport. We maken dus een keer een advies voor heel de buurt en de verschillende woningeigenaren kunnen dat advies gebruiken om hun huis energiezuiniger maken. Zo’n energiezuinig huis woont prettiger en de eigenaar houdt aan het einde van de maand meer geld over. Daarnaast is energiebesparing beter voor het milieu.

Informatiebijeenkomst

In de brief worden de huiseigenaren uitgenodigd voor een online informatiebijeenkomsten op 18 juni (Meilust en Tuinwijk) en 30 juni (Gageldonk Oost en Noordgeest).

Reacties