Gemeente helpt duurzame Bergenaren met zonnepanelenactie

Gemeente Bergen op Zoom
Foto: Archieffoto

Doordat steeds meer bedrijven de aanleg van zonnepanelen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Bergen op Zoom een zonnepanelenactie voor haar inwoners. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en het opwekken van duurzame energie stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de installaties van zonnepanelen zal uitvoeren.

“Als gemeente willen we woningeigenaren graag ondersteunen waar we kunnen, met het verduurzamen van hun woning. Met deze maatregelen, gefinancierd met de RRE-subsidie van het Rijk, gaan we daarbij helpen,” aldus Petra Koenders, wethouder Duurzaamheid.

Online informatiebijeenkomst 24 september

Voor vragen en meer informatie over de actie wordt op 24 september een informatiebijeenkomst georganiseerd. In verband met het Covid-19-virus zal deze online plaatsvinden. U kunt zich via uw computer, tablet of telefoon aanmelden. Een uitleg hoe u online kunt deelnemen is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl, na het invullen van uw postcode. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

U kunt zich meteen inschrijven voor de zonnepanelenactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl.

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van de gemeente Bergen op Zoom helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Bergen op zoom.

Reacties