Spectaculaire Roversrun 2018 (Video en fotoserie)

Sportieve ‘veroveraars’ trokken in de loop van de zaterdag naar Fort De Roovere in Halsteren voor de Roversrun 2018.

De Rooversrun is geïnspireerd door de belegering tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog in 1747 door Franse soldaten op Fort De Roovere. (de belegering werd gestaakt toen de vesting Bergen op Zoom veroverd was) Fort De Roovere was een onderdeel van  de West-Brabantse waterlinie.

In 2018 gaat het er heel wat vreedzamer en sportiever aan toe dan in 1747 maar het was voor de deelnemers niet minder zwaar. De organisatie had op deze zonnige zaterdag een paar mooie parcours uitgezet van 7, 14, 21 en zelfs 42 kilometer en een parcours van 3 kilometer voor kinderen met hun ouders en grootouders.

De Rovers Run wordt georganiseerd door “Stichting Rovers Run”, opgericht door Mitchell van Egeraat. Met zeventien bestuursleden en een groot aantal vrijwilligers wordt elk jaar de Roversrun georganiseerd. De opzet van de stichting is om een combinatie te bieden van sport, de natuur rond- en de historie van Fort De Roovere.

De run

Om tien uur ging het terrein open en kwamen de eerste deelnemers zich melden. Vanaf elf uur zaterdagmorgen vertrokken de eerste deelnemers, de ‘die-hards’ die de volle 42 kilometer gingen afleggen waarna de deelnemers voor de andere afstanden elke keer per groep, na een warming-up, op het parcours losgelaten werden.

Op het 3 kilometer parcours waren er meer dan dertig obstakels te overwinnen, op de 7 kilometer meer dan vijfenveertig, op de 14 kilometer meer dan vijfenzestig, meer dan honderd obstakels op de 21 kilometer en de deelnemers die de 42 kilometer aflegden hadden meer dan honderdtachtig obstakels te bedwingen.

De obstakels waren er in alle maten en soorten, tijgeren onder een net door, klimmen over strobalen, waden door een modderige sloot, strompelen over een stapel wiebelige autobanden, kruipen door een buis en nog veel meer.

Op het parcours waren ook verzorgings– en EHBO-posten ingericht. Dorstige sporters konden een beker water en een stukje fruit nemen voor ze hun veroveringstocht vervolgden.

De finish was een spectaculaire waterglijbaan, wat gelijk wat van de modder wegspoelde waar de meeste deelnemers onder zaten na het overwinnen van alle obstakels op de route.

Na de finish kregen de deelnemers een flesje sportdrank en stond er een tafel vol fruit klaar om de energie weer een beetje aan te vullen na de zware tocht en kinderen en hun begeleiders die de 3 kilometer gedaan hadden kregen een mooie Roversrun medaille

Afterparty

Maar na de finish was het nog niet afgelopen.
Al dan niet gedoucht en met droge kleren aan konden de deelnemers en hun supporters genieten van allerlei lekkers bij de op het terrein opgestelde foodtrucks. DJ’s zorgden voor lekkere muziek en tot een uur of tien en om elf uur ’s avonds ging het terrein dicht.

Video

Weblink

Kijk ook naar de fotoserie bovenaan dit artikel  <<<<<<<<<<<<<<<

 

 

 

Reacties