Erwin de Nijs volgt Ruud Pennings op als hoofdtrainer RKSV Halsteren

Erwin de Nijs (48) is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van RKSV Halsteren. De Tholenaar tekent op De Beek voor twee seizoenen. Hij volgt Ruud Pennings op, die aan het einde van het seizoen bij de club vertrekt. Mark Klippel wordt assistent-trainer. Dat meldt de Halsterse voetbalclub in een persbericht.

Peter Pijpers, die momenteel het trainersduo vormt met Ruud Pennings, zal volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de trainersstaf. De club wil Pijpers graag behouden en ziet voor hem een rol in het zogenoemde Technisch Hart weggelegd, samen met technisch manager Ron van Nijnatten. Over de precieze invulling van die functie wordt in het begin van 2019 gesproken. Ook gaat Halsteren nog met de andere stafleden om de tafel.

Deze week werd bekend dat Halsteren na twee seizoenen niet verder gaat met eindverantwoordelijke Pennings, waarna de club daadkrachtig te werk ging en De Nijs uit de hoge hoed toverde. ,,We kiezen voor hem vanwege zijn voetbalvisie, de manier waarop hij wil werken staat ons aan. Erwin is vernieuwend, ambitieus en heeft mooie stappen gemaakt in zijn carrière. Bovendien is het een man uit de regio en een oud-speler van Halsteren”, licht Ron van Nijnatten toe.

De Nijs

Erwin de Nijs is momenteel werkzaam bij tweedeklasser Tholense Boys. ,,Ik ben heel blij met deze kans, het is een mooie vervolgstap in mijn carrière. Halsteren is een mooie club, ik heb ze een paar keer zien spelen en het ziet er naar uit dat ze een uitgebalanceerde selectie hebben, waar je veel kanten mee op kunt. Ik kijk er naar uit”, luidt zijn eerste reactie. Hij noemt Halsteren een ambitieuze club. ,,Maar ambitieus heeft niet alleen met het niveau te maken, maar ook met hoe de groep in elkaar steekt, hoe de faciliteiten zijn”, verklaart hij.

De contacten tussen De Nijs en de afvaardiging van Halsteren waren er al langere tijd. ,,Elke winter had ik wel contact met Ron van Nijnatten, die ik nog ken uit mijn tijd bij RBC. Hij vroeg dan hoe het was met mij, met mijn carrière en ambities, gewoon uit interesse. En Frans Vermeulen (lid Raad van Advies van RKSV Halsteren) ken ik ook uit die tijd én hij was mijn trainer toen ik speler was van Halsteren”, omschrijft De Nijs zijn band met de clubmensen. Pas recent is het balletje dus gaan rollen.

Zijn eerste stappen in het trainersvak zette De Nijs bij RBC, waar hij verschillende jeugdelftallen onder zijn hoede heeft gehad en ook hersteltrainer was. Op eigen benen stond hij bij WHS, dat hij voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de tweede klasse hielp. Momenteel is hij bezig aan zijn vierde seizoen bij ‘zijn cluppie’ Tholense Boys, dat hij vorig seizoen naar de tweede klasse leidde. ,,Ik ben mijn vorige clubs onvoorstelbaar veel dank verschuldigd. Ik heb daar mooie tijden beleefd, de kans gekregen om op eigen benen te staan en ik heb het geluk gehad dat ik steeds een groep had die zich voor mijn werkwijze leende.”

Klippel

Mark Klippel is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijke bij Madese Boys en werkte daarvoor succesvol bij Cluzona. ,,Mark is jong en ambitieus, heeft goede resultaten behaald in zijn carrière”, licht Van Nijnatten toe. ,,We voorzien een mooie samenwerking met Erwin.”
,,Ik ga aan mijn UEFA A-opleiding (trainersdiploma TC1, red.) beginnen en dat combineren met mijn nieuwe rol bij Halsteren is voor mij bijna het ideale plaatje”, reageert Klippel. ,,Ik heb heel even overwogen om de cursus te combineren met hoofdtrainerschap, maar dat lijkt me heel pittig, dus voor mij is dit ideaal. Het is wel een iets andere rol, na tien jaar als hoofdtrainer gewerkt te hebben. Dat wordt even schakelen. Maar ik heb contact gehad met Erwin en daar zijn goede afspraken uitgerold. Ik ken hem nog uit onze gezamenlijke tijd als spelers bij Halsteren.”

RKSV Halsteren is momenteel de trotse koploper in de Hoofdklasse B.

Reacties