BC de Waterstraot zegt vaarwel tegen polyester

Foto:

Bouwclub de Waterstraot vervangt polyester door milieu vriendelijke materialen zoals textiel en hout. De bouwclub laat graag zien hoe dat in zijn werk gaat tijdens de open dag op 20 januari 2019.

De bouwers van de carnavalswagen gebruiken naast hout en textiel ook Paverpol, een texielverharder. De eerste stappen om mileuvriendelijker te gaan werken werden gezet in 2017/2018. In het seizoen 2018/2019 trekken ze deze lijn compleet door.

“In onze creatie voor de optochten van 2019 maken we geen gebruik meer van polyester. Daarnaast zijn verfmaterialen allemaal op waterbasis. Hiermee zijn we in staat om een A-wagen te bouwen, zonder polyester, en andere chemische polymeer producten. Dit willen we graag aan iedereen laten zien! Vandaar dat we weer een open dag organiseren op 20 Januari”, aldus de bouwers.

Open dag BC de Waterstraot

“Op 20 januari openen we de deuren van het bouwkot aan de Canadaweg 34 om aan iedereen onze nieuwe creatie, en de vordering van de bouw te laten zien. Vanaf elf uur, tot half vier kan men komen kijken naar de wagen, het ontwerp, en de vorderingen daarvan. Ook kunnen we dan uitleg geven, en de verschillende aanpassingen uitleggen en toelichten als het gaat over het Biobe(e)st proces. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje, en begeleid met muziek van (diverse) dweilbandjes.”

Reacties