Zes kunstenaars exposeren in de beeldentuin in Halsteren

Foto:

Voor de vijftiende keer exposeren een aantal kunstenaars hun werk in de beeldentuin van Paula Withagen in Halsteren.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli en van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli is de beeldentuin van Paula Withagen, aan Daansbergen 48 in Halsteren, een openlucht galerie voor een zestal kunstenaars, Paula Withagen zelf, Adriaan Vroegop, Chantal Slootmans, Christine Veraart en Els Gladdines.

Zaterdagmiddag werd de expositie officieel geopend door Cees van Broekhoven en het hele weekend konden werken van de deelnemende kunstenaars bewonderd worden.

De opening door Cees van Broekhoven op zaterdag (met dank aan Paula Withagen voor de foto)

Paula Withagen

Vrijwel het hele jaar door is de beeldentuin van kunstenares Paula Withagen vrij toegankelijk maar twee weekenden per jaar nodigt Paula bevriende kunstenaars uit de regio uit om in haar tuin te exposeren.

Paula naast een van haar schilderijen

Paula, die haar opleiding beeldhouwen gevolgd heeft aan de Koninklijke Kunstacademie in Antwerpen, maakt van ruwe steen kunstige beeldhouwwerken, meestal impressies van menselijke figuren maar soms ook andere objecten zoals haar ‘Petit Village’. een dorpje van stenen huizen. Paula is ook lid van Stichting Arsis kunst en sociëteit. Naast beeldhouwen maakt Paula schilderijen in acryl, vaak met iets van steen toegevoegd.

Menselijke figuren en……

…stenen huisjes in ‘Un petit Village’

 Christine Veraart

Christine haar werk ‘Geploegde aarde’, een relief van hand gevilt van Merino wol en landschaap wol hing gedurende de expositie ‘Lage Landen’ in het Markiezenhof, samen met werken uit het Rijksmuseum en hedendaagse werken. Ook in de beeldentuin was dit werk te zien, naast ander werk van Christine.

‘Geploegde aarde’, een relief van hand gevilt van Merino wol en landschaap wol door Christine Veraart

Christine Veraart

Christine heeft haar opleiding gevolgd aan de academie voor beeldende vorming in Tilburg en maakt driedimensionaal werk met diverse materialen zoals rubber van binnenbanden van fietsen en auto’s en met vilt.

Behalve de ‘echte kunstobjecten’ maakt Christine ook gebruiksvoorwerpen zoals plaids, schalen, sjaals, tassen, sieraden en kussenknuffels van vilt en vintage dekens.

Kussenknuffels in een teiltje

Adriaan Vroegop

Onder de naam ‘Atelier Ingewikkeld’ maakt Adriaan exclusieve objecten met materialen die hij op het strand vindt. Zoals hij zelf zegt “Dat wat de zee geeft en de mens er achterlaat is vaak mijn inspiratiebron voor mijn handgemaakte objecten. Soms puur, soms met een knipoog”.

Adriaan aan het werk in de beeldentuin

Een aantal exclusieve objecten gemaakt van schelpen

Chantal Slootmans

In het dagelijks leven onderwijzeres maar buiten schooltijd is Chantal al zo’n twintig jaar bezig met het maken van bijzondere sieraden. Chantal gebruikt glaskralen en edelstenen maar ook bijzondere onderdelen zoals wijzers van een klok voor haar sieraden.

Chantal in gesprek met een klant

Oorbellen van de wijzers van een klok

Al haar sieraden worden zorgvuldig met de hand gemaakt en Chantal heeft het plan opgevat om binnenkort ook workshopsm sieraden maken te gaan geven.

Els Gladdines.

In een tuinhuisje in de beeldentuin van Paula hangen de schilderijen van Els.  Els schildert voornamelijk abstracte werken in acrylmet gebruik van foto’s papier, kranten, hout en stof en wat verder voorhanden is. Soms wordt het fuguratie maar dat is toeval. Els beschouwd elk van haar werken als een ontdekkingsreis.

 Els Gladdines voor een van haar schilderijen (waarvan ze vond dat het qua kleur mooi bij haar trui paste)….

…maar ook zonder kleuren maakt Els mooie schilderijen

Ria van Dijk

In het andere tuinhuisje in de beeldentuin hangt het werk van Ria van Dijk. Ideeën voor haar oosters aandoende aquarellen krijgt ze van foto’s die ze krijgt van haar zwager die als wereldreiziger Ria inspireerde voor haar werk. De mens en zijn leven maar ook de oosterse religies zijn inspiratiebronnen voor Ria.

Ria voor het tuinhuisje met haar ‘oosterse kunst’

Spelende kinderen, een aquarel van Ria dat zo uit Nepal zou kunnen komen ……

Veel van Ria’s aquarellen zijn van boeddhistische monniken en andere door het boeddhisme geïnspireerde trafrelen.

In de beeldentuin

Zes kunstenaars, die allemaal met hart en ziel aan hun kunst werken, elk op zijn eigen unieke manier. Voor de bezoekers van Paula’s beeldentuin was er veel te genieten en met het mooie weer en veel belangstellende bezoekers was ook deze vijftiende kunstexpositie een succes.

Bezoekers en kunstenaars genoten van kunst, de gezelligheid en het mooie weer in Paula’s beeldentuin

Voor degene die de expositie dit weekend niet konden bezoeken; Volgend weekend is er weer een kans om van de verschillende kunstwerken te genieten en een gesprekje te hebben met de makers ervan.

Vanaf vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli van 11.00 tot 17.00 uur is de expositie weer toegankelijk in de tuin van Paula Withagen, Daansbergen 48 in Halsteren.

 

Reacties