Vanaf 16 maart: Groot (asfalt) onderhoud Randweg Noord

Foto: Regioactueel

Vanaf 16 maart tot en met 3 april voert de firma Dura Vermeer bv onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt op de Randweg Noord in de Gemeente Bergen op Zoom. Het overgrote deel van de werkzaamheden bevindt zich op de rijbaan in de richting van de A4. De rijbaan richting de A4 tussen de Burgemeester Wittelaan en de Marconilaan Noord is dan volledig afgesloten.

Overlast kunnen we helaas niet voorkomen, zegt de gemeente. Het verkeer stad-in en stad-uit leiden we tijdens de uitvoeringsperiode over de noordelijke rijbaan van de Randweg; de kruisingen met de Burgemeester Wittelaan en Melanendreef zijn dan afgesloten. De kruising met Marconilaan-Noord is dan gedeeltelijk afgesloten. “We realiseren ons dat bedrijventerrein Lage Meren Meilust lastiger bereikbaar is. We zorgen voor diverse omleidingsroutes. Om de overlast qua tijdsduur te beperken werken we zowel overdag als ’s nachts. Wel willen we erbij vermelden dat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn.”

Waarom dit onderhoud?
Wegen zijn aan slijtage onderhevig. Door verkeer, werkzaamheden en weersinvloeden (schade door vorstinwerking) kan het wegdek verslechteren. Bij klinkerbestrating is dit eenvoudig op te lossen door de verzakte stenen op te halen. Bij asfaltwegen ligt het iets anders. Een gat of verzakking in een asfaltweg kun je niet zomaar repareren. Om te zorgen dat een beschadigde of verzakte asfaltweg weer tip top in orde is, verrichten we werkzaamheden waarbij we de gehele asfaltconstructie of alleen de bovenste asfaltlagen vervangen.

Overige info
De aanpak van de Randweg West voert de gemeente uit in de weekenden van 6 juni en 13 juni.

Reacties