Heemkunde kring Halchterth herdenkt de watersnoodramp

Vanaf begin februari zal Heemkunde kring Halchterth aandacht besteden aan het feit dat 65 jaar geleden de watersnoodramp plaats vond.

De werkgroep fotografie houdt 4 lezingen in deze periode. Dinsdag 3o januari en donderdag 1 februari tonen zij video-presentatie’s van gesprekken met slachtoffers uit Halsteren. In deze presentatie komen slachtoffers aan het woord die hun belevenissen vertellen over de watersnoodramp Dit zijn vaak aangrijpende verhalen. Vanwege het aanbod heeft de werkgroep fotografie er voor gekozen deze presentatie over 2 dagen te verdelen.

De presentatie’s beginnen om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur. Suus Nefs is deze middagen de gastheer.
Dinsdag 6 februari en donderdag 8 februari foto presentatie. Deze bestaat uit eerder vertoonde beelden van de ramp, aangevuld meet huidige beelden om een goed inzicht te krijgen. Toch zijn er de laatste jaren weer enkele “nieuwe”foto’s , die uiteraard niet op deze presentatie zullen ontbreken.

Ervaringen uit het verleden leerden ons dat het voor veel mensen niet altijd uit komt om een middag vrij te maken. Daarom is de presentatie, een herhaling van 6 februari, op donderdag 8 februari om 19.30 uur. Deze twee dagen is Janus van der Zande gastheer.

Dus fotopresentatie: dinsdag 6 februari 0m 14.00 uur tot 16.00 uur ..Donderdag 8 februari 19.30 uur
Toegang gratis. Hof van Ram Beeklaan 29a te Halsteren.

Reacties