Parkinson Café West-Brabant in het teken van therapietrouw

Omdat het trouw volgen van de door een arts voorgeschreven behandeling erg belangrijk is, gaat Parkinson Café West-Brabant in de eerste week van 2019 over therapietrouw.

“Bij de ziekte van Parkinson is het belangrijk om medicatie op de juiste wijze en tijd in te nemen. Dat is in het dagelijks leven makkelijker gezegd dan gedaan”, zegt Monique van de Pas, parkinsonverpleegkundige werkzaam bij TWB, Thuiszorg met Aandacht en Bravis ziekenhuis. Zij geeft uitleg waarom dit zo belangrijk is en welke hulpmiddelen hierbij kunnen ondersteunen. Hierna demonstreert Jacqueline van Ginkel van TWB, Thuiszorg met Aandacht, de Medido. De Medido is een ‘slimme’ medicijndispenser.

Parkinson Café West-Brabant
Het Parkinson Café West-Brabant wordt op donderdag 3 januari gehouden in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle. U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. In de omgeving kunt u gratis parkeren.

Parkinson Café West-Brabant is een initiatief van het samenwerkingsverband van TWB Thuiszorg met Aandacht, Groenhuysen, Surplus Zorg, Bravis ziekenhuis,
tanteLouise, Van Broekhoven Fysiotherapie, Fysiotherapie Van Lammeren, ParkinsonNet Roosendaal, ParkinsonNet Bergen op Zoom en de Parkinson Vereniging.

Reacties