Parkinson Café West-Brabant gaat over seksualiteit en de ziekte van Parkinson

Iedere maand is er in Heerle een informele bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familieleden en andere direct betrokkenen. De bijeenkomst van deze maand gaat over seksualiteit en de ziekte van Parkinson.

Tijdens de bijeenkomst op 7 september zijn de bezoekers weer in de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer ervaringen en kennis met elkaar te delen. Daarnaast krijgen zij informatie over de behandelmogelijkheden en de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

Praktische zaken

Er komen veel praktische zaken aan bod. Regelmatig worden deskundigen uitgenodigd om een voordracht te houden. Deze keer is dat Cora Hoogcarspel, zij is relatietherapeut, psychosociaal therapeut en seksuoloog. “Seks kan gezien worden als een taal, waarmee duidelijk wordt hoe je tegenover je partner en je relatie staat. Seksualiteit kan een manier zijn om je meer verbonden te voelen met je partner, maar het kan het ook juist een drempel vormen” meldt de werkgroep Parkinson Café West-Brabant. “Mensen kunnen door de ziekte van Parkinson seksueel beperkt of onzeker zijn geworden. Ook voor de partner kan dit lastig zijn. In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijke gevolgen van de neurologische aandoening en welke seksuele problemen kunnen voortkomen uit gebruik van medicatie. Hoe ga je om met deze veranderingen? Wat zijn de mogelijkheden? Maar ook: hoe ga je hierover in gesprek met elkaar? Wat is het verschil tussen seksualiteit en intimiteit?”

Donderdag

Het Parkinson Café West-Brabant wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 te Heerle. De Schalm is gevestigd in de Getrudiskerk, de ingang bevindt zich aan de Herelsestraat. U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 tot 16.00 uur. In de omgeving kunt u gratis parkeren.

Samenwerkingsverband

Het Parkinson Café West-Brabant is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen TWB, Thuiszorg met Aandacht, Groenhuysen, Surplus Zorg, Bravis ziekenhuis,
Van Broekhoven Fysiotherapie, Fystiotherapie Van Lammeren, stichting tanteLouise-Vivensis, Ookthuis,, ParkinsonNet Roosendaal, ParkinsonNet Bergen op Zoom en de Parkinson Vereniging.

Reacties