Kunstenares uit Putte wordt kunstenaar van de week bij Art Gallery International in Stratford.

Foto: Suzana Jovanovic

Suzana Jovanovic, een kunstenares uit Putte is door de Amerikaanse Facebookgroup Art Gallery International gekozen tot kunstenaar van de week.

Art Gallery International

De Amerikaanse kunstenaar en curator van The Klein Gallery, Benjamin Casiano, heeft in 2016 twee Facebookgroepen opgericht, de groep Acrylic Painting, een besloten groep met bijna 90000 leden en Art Gallery International, een openbare groep met bijna 65000 leden en natuurlijk veel meer duizenden bezoekers zoals kunst collectors.

In deze groepen mogen kunstwerken te koop aangeboden worden, maar voornamelijk gaat het om publiciteit voor de kunstenaars en erkenning door professionele jury.

Benjamin Casiano

Benjamin Casiano is zelf kunstenaar en was erg ontevreden dat onbekende kunstenaars hun werk bijna niet kunnen laten exposeren omdat de kunstelite in Amerika het monopoly heeft in de kunstwereld. Hij wou dat veranderen en organiseert exposities in Connecticut die open staan voor alle kunstenaars die in staat zijn daar te komen en zich op tijd aan te melden. Zijn doel is dat er geen monopoly wordt gehanteerd, maar mogelijkheden gecreëerd worden voor minder bekende kunstenaars.

Ook in de fysieke galeriën waar Benjamin Casiano curator is maakt hij exposities mogelijk voor onbekende kunstenaars. Eén van deze galeriën is The Klein Galery in Bridgeport in de USA.

Kunstenaar van de week

Elke vrijdag wordt een wedstrijd georganiseerd waarvoor kunstenaars een werk inzenden. Het winnende werk wordt het kunstwerk van de week en de omslagfoto voor de groep. In groep Acrylic Painting wordt door kunstenaars zelf gestemd, maar in groep Art Gallery International wordt de winnaar uitgekozen door een professionele jury dat bestaat uit directeuren van musea, curators van galeriën, kunst leraren en dergelijke.

Suzana Jovanovic

Suzana Jovanovic is een kunstenares uit Putte, die participeert in meerdere solo en groepstentoonstellingen in Nederland, België, Portugal. Ook op de 35e groepstentoonstelling in Ravenhof was zij met een aantal van haar schilderijen aanwezig en haar “Doe een wens” won hierbij de eerste prijs van het publiek.

Links

Reacties