Junior Rangerkamp – editie 2018

Junior Rangers op één van de hoogste Nolse duinen bij Natuurpunt.
Foto: René Peeters

Naar jaarlijkse gewoonte vond deze week het Junior Ranger kamp plaats, een kamp dat volledig in het teken van de natuur staat.

Het Junior Ranger kamp wordt georganiseerd door Grenspark Kalmthoutse Heide. Het is al de 13de editie dit jaar.
20 jongeren tussen 13 en 17 jaar, uit alle hoeken van het land ontdekken de mooie natuur van Grenspark Kalmthoutse Heide. De begeleiders – die bijna allemaal een achtergrond biologie/leraar biologie/bio-ingenieur hebben – zorgen ervoor dat de jongeren heel wat bijleren.

Ze gaan op stap in het gebied op zoek naar bijzondere planten, dieren, vogels en reptielen/amfibieën … En ze steken ook hun handen uit de mouwen, samen met de boswachter helpen ze de natuur een handje door de exoot Amerikaanse vogelkers te verwijderen of jonge opscheut van dennenboompjes te verwijderen op een verbindingszone voor dieren.

Hun vaste kampplaats is de kampeerboerderij Rommeshoef in Essen en per fiets of te voet ontdekken ze alle bijzondere plekken van het Grenspark.
Na een weekje ondergedompeld te worden in de natuur is hun kennis ervan en hun respect ervoor alleen maar groter geworden.

Reacties