Recordaantal bezoekers Kampeer & Caravanbeurs 2019

Foto:

De Kampeer & Caravanbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs trok dit jaar een recordaantal bezoekers. Bijna 50.000 bezoekers kwamen kijken naar tientallen primeurs op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, tenten en accessoires. Daarnaast waren er tijdens de grootste kampeerbeurs van Nederland veel workshops en presentaties.

Met bijna 60.000 m2 kampeermiddelen is de Kampeer en Caravan Jaarbeurs de grootste beurs in Nederland die volledig in het teken staat van kamperen. Niet alleen de beurs brak met zijn bezoekersaantal een record. Ook het aantal kampeermiddelen steeg dit jaar naar een nieuw Nederlands record van 555.771 caravans en campers. Daarmee staat Nederland -met inmiddels 3,5 miljoen kampeerders- in de top 3 van fanatiekste kampeerlanden.

De grootste trend die we dit jaar signaleerde, heeft alles te maken met de trends van vorig jaar. Toen begon de daktent door te breken en kwam de mini-caravan in opmars. Wat zien we dit jaar? Een combinatie van een mini-caravan, met daarop een daktent! Andere merken en producten stonden vorig jaar nog in de kinderschoenen en zijn nu flink doorontwikkeld. Denk daarbij aan de Russische Bukhanka. Het hele verhaal met meer foto’s is te lezen op Regioactueel.nl.

Reacties