De Volksabdij in Ossendrecht krijgt weer horeca

Foto: Redactie

Vanaf Hemelvaartsdag kunnen passanten weer koffie of een ijsje halen bij de Volksabdij in Ossendrecht.

Door de lockdown in verband met de Covid-19 pandemie was de vorige exploitant van restaurant De Blauwe Pauw genoodzaakt om te stoppen. Het bisdom Breda heeft nu in de persoon van Tim Berendsen een nieuwe exploitant gevonden, die onder da naam Brasserie Abdijbos de exploitatie over neemt.

Het exploiteren van een horeca gelegenheid is niets nieuws voor Berendsen, die al directeur is van Conferentiecentrum en leerhotel Bovendonk. Ook in Brasserie Abdijbos zullen horeca studenten de kans krijgen ervaring op te doen.

Stap voor stap

Om te beginnen is er nu een ‘koffie to go’ maar binnenkort zal ook het terras weer open gaan.

Later zal ook de brasserie openen met verschillende tapbieren en etenswaren. Een à la carte restaurant zoals De Blauwe Pauw was zal het echter niet meer zijn maar zoals alle horeca uitbaters hoopt ook Berendsen weer gauw ook binnen in de brasserie gasten te kunnen ontvangen.

Over één a anderhalve maand hoopt Berendsen de echte grote opening te kunnen houden, afhankelijk van de dan geldende covid-19 restricties.

De andere gebruikers van de Volksabdij

De Volksabdij had zeker een belangrijke functie in het sociaal en cultureel leven in de gemeente Woensdrecht met bijvoorbeeld het museum Wings over Woensdrecht, exposities, vakantieweken met herwonnen levenskracht en andere instellingen. Berendsen geeft aan dat hij graag in gesprek gaat met de voormalige gebruikers van de Volksabdij om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Regionaal

Naast de gesprekken met de voormalige gebruikers, wil Berendsen ook in gesprek met regionale bedrijven zoals de hotelschool en verhuurbedrijven en dergelijke om hier een samenwerking mee aan te gaan.

Praktische informatie

Reacties