Gratis lezing over ‘Supermarktsurvival’

Foto: Bibliotheek West-Brabant

Dinsdag 7 september om 19:30 uur organiseert de Bibliotheek West-Brabant een gratis lezing door Teun van de Keuken over zijn boek de Supermarktsurvivalgids in Bibliotheek Roosendaal.

Kennis over de voedselindustrie

Teun van de Keuken zal zijn kennis over de voedselindustrie en de verkooptechnieken van supermarkten met deelnemers delen zodat ze niet meer met onzinproducten thuiskomen. Tickets om live aanwezig te zijn, zijn (gratis) beschikbaar en het evenement is ook te streamen.

Keuringsdienst van waarde

Teun van de Keuken is journalist en onder meer bekend van de programma’s ‘Keuringsdienst van waarde’, ‘De slag om de klerewereld’ en ‘De Vuilnisman’. Teun van de Keuken geeft tijdens de lezing over de Supermarktsurvivalgids pakkende voorbeelden en deelt schokkende onderzoeken over de voedselindustrie.

De supermarkt-jungle

Deelnemers krijgen simpele tips hoe ze in de supermarkt-jungle vol aanbiedingen, verpakkingen en slogans goede en gezonde keuzes kunnen maken zonder beïnvloed te worden door goedkope marketingtrucs.

Laaggeletterdheid

In verband met de Week van Lezen en Schrijven, wordt er ook aandacht besteed aan laaggeletterdheid. Voor mensen met laaggeletterdheid en moeite om verpakkingen te lezen is de uitdaging om gezond en goed te eten nog groter dan voor mensen met deze basisvaardigheden. Gedurende deze week worden er leuke andere activiteiten georganiseerd in verschillende vestigingen, zoals gezellige kookworkshops.

Praktische informatie

Lezing Supermarktsurvival door Teun van de Keuken
Dinsdag 7 september om 19:30 uur
Bibliotheek Roosendaal, Markt 54A, Roosendaal
Opgeven voor de lezing van Teun van de Keuken kan via: www.bibliotheekwb.nl/teunvandekeuken.
Alle activiteiten tijdens de Week van Lezen en Schrijven: www.bibliotheekwb.nl/agenda/week-van-lezen-en-schrijven.

Reacties