Emma uit Duitsland zoekt een nieuw gastgezin

Foto: High School Holland

Emma uit Duitsland zoekt een nieuw gastgezin in Bergen op Zoom of omgeving.

Travel Active

Afgelopen augustus is Emma haar avontuur in Nederland gestart. Zij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Emma is bij een tijdelijk gastgezin geplaatst en kan daarom niet een heel schooljaar daar blijven. De Duitse scholiere volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Bergen op Zoom, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Emma tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?

Uitwisseling naar Nederland

Emma doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Emma?

De 16-jarige Emma uit Duitsland is een nieuwsgierige en creatieve meid. Zo houdt ze van knutselen en bakken. Daarnaast reist ze graag met haar familie de wereld rond en is ze al meerdere keren in Nederland geweest. Emma vindt het leuk dat je in Nederland binnen twee uur aan de andere kant van het land kan zijn. Het maakt niet uit waar je woont, een dagje strand is goed te doen. “Deze uitwisseling is voor mij een geweldige kans om ervaringen op te doen die ik normaal gesproken niet mee zou kunnen maken.” Leer Emma beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Ervaringen

Emma volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Duitsland en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik heb enorm genoten van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij deden samen veel leuke dingen en ik heb echt het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Wie biedt Emma een gezellig thuis in Bergen op Zoom of omgeving?

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Emma, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via [email protected], bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Reacties