Burgerboerdrij Brabantse Wal bij Bergen op Zoom

Foto:

Op 25 september gaat in Bergen op Zoom de werving voor leden van coöperatieve Burgerboerderij Brabantse Wal van start.

Deze burgerboerderij zoekt tweehonderd leden/huishoudens om samen op biologische wijze groenten, akkerbouwproducten, fruit en noten te gaan telen in de nabijheid van Bergen op Zoom. Wekelijks kunnen de leden voor hun huishouden hun lekkere en gezonde groenten en fruit/noten bij de boerderij ophalen.

Tegelijkertijd gaat De Stichting Burgerboerderij Brabantse Wal in oprichting op zoek naar acht tot tien hectare  grond. Het is de bedoeling om over vier maanden, als er voldoende huishoudens zich hebben aangemeld, te besluiten om de coöperatie daadwerkelijk op te richten.

In bijgaande bijlagen vind u een tekst over wat en hoe coöperatieve Burgerboerderij Brabantse Wal het wil gaan doen, de flyer die ze zaterdag 25 september in het centrum van Bergen op Zoom gaan verspreiden en op 2 oktober in de Zeeland aan bezoekers uitreiken.

Daarnaast organiseren ze op woensdag 6, maandag 11 en dinsdag 12 oktober informatie-avonden in de Korenaere, Korenmarkt 7, 4611 RD Bergen op Zoom, aanvang 20.00 uur.

Coöperatieve Burgerboerderij Brabantse Wal is op Facebook en Internet te vinden en nadere informatie is ook te verkrijgen via [email protected]

Burgerboerderij BrabantseWal is mede geïnspireerd op het concept van Herenboeren.nl, maar wijkt daar op een essentieel onderdeel van af: wij worden volledig groen en zullen geen dieren voor productiedoeleinden gaan houden. Wij vinden dat niet meer passen in de huidige voedseltrend en in de noodzakelijke transitie die de landbouw moet doormaken. In onze regio is reeds een ruim aanbod voorhanden van (biologische) vlees en zuivelproducten. Ook praktisch is ons concept eenvoudiger te realiseren omdat we minder land nodig hebben en minder vergunningen.

Reacties