Bergen op Zoom voert polsbandjessysteem in op uitgaansavonden

Foto:

Vanaf vrijdag 8 oktober voert de gemeente Bergen op Zoom voor de horeca het polsbandjessysteem in voor de stapavonden.

Dit is besloten na overleg met de Bergse horeca. Het polsbandje verkrijg je nadat je je ID bewijs en coronacheckapp hebt laten zien. Je bent dan of gevaccineerd, of je hebt een herstelbewijs of je hebt een negatief testresultaat.

Het aanbieden van het coronapolsbandje heeft zowel voor de horeca als voor de bezoeker een voordeel. “We nemen op deze manier de controledruk bij de horeca weg en de toegang verloopt hierdoor vlotter”, aldus burgemeester Frank Petter. “Het voordeel voor de bezoeker is dat deze op die dag maar één keer de corona check hoeft te doen en het duurt minder lang voordat ze de horecagelegenheid kunnen betreden.”

De polsbandjessystematiek gebruikt de gemeente tot 1 november. Daarna wordt bekeken wat dan de geldende maatregelen zijn om te kijken of ze hier mee door moet gaan.

Vanaf 8 oktober kan men het polsbandje ophalen op de binnenplaats van het Markiezenhof bij het hier speciaal voor ingerichte checkpoint Horeca. Polsbandjes zijn te verkrijgen voor vrijdag en zaterdag. Je laat bij het checkpoint je ID en coronacheckapp zien, kleurt deze groen dan krijg je voor die dag een polsbandje. Wil je de volgende dag weer naar de horeca, dan moet je opnieuw een polsbandje halen. Dat komt omdat er iedere dag met een andere kleur gewerkt wordt. De polsbandjes zijn op te halen op vrijdag van 14 tot 23 uur en op zaterdag van 12 tot 23 uur.

Het al dan niet gebruik maken van de polsbandjes blijft een eigen keuze. Men kan er ook altijd voor kiezen om de coronacheckapp bij de ingang van de betreffende horecagelegenheid te laten zien.

Reacties