Dronken spookrijder beschadigt auto

Archieffoto ter illustratie.
Foto:

In de Boerenverdriet in Bergen op Zoom hielden agenten vrijdagavond omstreeks half negen, een dronken spookrijdende automobilist aan.

Van verschillende mede-weggebruikers kwamen er meldingen binnen bij het Operationeel Centrum dat de man zich verkeersgevaarlijk gedroeg. Hij reed tegen het verkeer in en veroorzaakte meerdere aanrijdingen.

Een meldster vertelde dat de man tegen haar auto was aangereden op de Boulevard in Bergen op Zoom. De auto van de vrouw was hierbij beschadigd. Andere getuigen meldden dat zij de man volgden en ook twee brommerrijders reden achter de man aan. Telkens werd de locatie doorgegeven aan de politie. In de Boerenverdriet kon de man, die toen ook aan het spookrijden was, tot stoppen gedwongen worden door de politie. Agenten zetten hun dienstauto voor de auto van de dronken man.

Hij deed een alcoholtest op straat. Hieruit bleek dat hij gedronken had. De man, 55 jaar en afkomstig uit Halsteren, is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat hij 1305 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Dit is meer dan zes keer teveel. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en ook kreeg hij een rijverbod van zeventien uur. In die tijd mag hij geen enkel voertuig besturen. De vrouw wiens auto beschadigd was door de aanrijding deed aangifte van het verlaten van een ongevalsplaats. Een andere betrokkene had geen schade aan zijn auto nadat de man tegen zijn bumper was aangereden.

Reacties