Expositie kunstenaarscollectief SynapsZ in Gallery Lukisan

Foto:

Van 16 oktober tot en met 28 november is er bij Gallery Lukisan een tentoonstelling door het Bergse kunstenaarscollectief SynapsZ.

Op deze expositie is werk te zien van de SynapsZ-leden Els van Egeraat, Petra Kwaadgras, Fred de Ron, Gerard Huisintveld, Hans Oerlemans en van gastkunstenaars Katja Tempelaars (Schijf: keramiek & surroundings), Frank van Es (Bergen op Zoom: fotografie) en Rob Musters (Rotterdam: illustraties, observaties).

Bruut Natuur heeft een organisch/dynamisch karakter en via een proces van groei en aftakeling wisselt deze expositie steeds van vorm en inhoud. Dat geldt ook voor de gratis toegankelijke bijeenkomsten die op zondagmiddag om 15.00 uur beginnen. Gallery Lukisan is gedurende deze tentoonstelling speciaal ’s zondags geopend.

Programma

zaterdag, 16 oktober 2021 om 15.00
Vernissage

zondag, 24 oktober 2021, om 15.00
Lezing “Klimaattraining” door Hanneke van Andel (Klimaattrainer IVN).
Over de overbelasting van onze planeet door menselijke hebzucht en activiteiten, en hoe die terug te dringen. Hannekes lezing wordt ingeleid door Carl Samuels (Regisseur duurzame ontwikkeling en oprichter van Volhoudbaarheid).

zondag, 31 oktober 2021, om 15.00
Boekpresentatie “Spelend Metaal” van Fred de Ron, een light-verse bundel met illustraties van Rob Musters.
Gastheer is muziekjournalist Willem Jongenelen. SynapsZ-voorzitter Jan Slokkers leest voor en Henk Boot (Redacteur, lid SynapsZ) verklaart. De afterparty wordt verzorgd door DJ WCoolJ.

zondag, 7 november 2021, om 15.00
Lezing “Groencollege” door Tom Goosen.
Over de symboliek en de associaties van groen in de schilderkunst, de muziek en de architectuur, en de kracht en betekenis van groen in onze eigen leefomgeving. Was Bergen op Zoom in 2015 niet de groenste stad van Europa?

zondag, 14 november 2021, om 15.00
Dansvoorstelling “Water gevangen in dans” door Wilde Mossels.
Een artistieke vertolking van een natuurelement.

zondag, 21 november 2021, om 15.00
Performance “Je reste” van Kunstcollectief P.A.T. (Performance Art Theatre).
Beweging, beeld en geluid golven in deze prikkelende performance langs vele brute maar ook verstilde momenten die de natuur rijk is.

zondag, 28 november 2021, om 15.00
Afsluiting met wijnproeverij “Biologische wijn; Meer leven in de Wijngaard”, verzorgd door Vitis Wijnkring.

Verder op diverse momenten onaangekondigde performances, uitgevoerd door de verschillende hoedanig- en persoonlijkheden van Gerard Huisintveld.

Reacties