Op eikenjacht in Kalmthout

Arboretum Kalmthout
Foto:

Op eikenjacht! start tijdens Week van het Bos bij Arboretum Kalmthout.

Herfstspeurtocht, elke dag tot en met 7 november, van 10:00 tot 17:00 uur.

Wist je dat een derde van alle eiken ter wereld bedreigd zijn? En wist je dat er in Arboretum Kalmthout meer dan honderd verschillende eiken groeien? De herfstspeurtocht neemt kinderen mee op eikenjacht langs enkele heel bijzondere exemplaren. Onderweg spelen ze spelletjes en lossen ze raadsels op. Een ideale familieactiviteit tijdens de Week van het Bos (10-17 oktober) en de hele herfst lang, tot en met de herfstvakantie.

Speciale eiken kijken

In Arboretum Kalmthout vind je meer dan honderd verschillende eiken uit alle hoeken van de wereld. Er groeien soorten die recht uit de wilde natuur komen, maar ook eiken uit een kwekerij met een spectaculair blad, prachtige eikels of met een statige of bijzondere groeivorm.

Tollen, tellen, rapen en raden

Kinderen tussen vier en tien jaar dompelen zich spelenderwijs onder in de wereld van de eik. Door symbolen en vruchtjes te volgen die in bomen hangen, vinden ze hun weg door de tuin. Passen ze zelf ook in een napje? Vinden ze de eikels die de gaai en de eekhoorn verstopten? En kunnen ze in de ‘bladerbib’ het verschil tussen de blaadjes van vijf verschillende eiken aanwijzen?

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis de tuin in. Een speurkaart kost 2,5 euro.

Puzzelen, kleuren, knippen en plakken

In de herfst vallen de bladeren. Je hoeft ze dan gewoon maar op te rapen, erg gemakkelijk! De herfstspeurtocht van Arboretum Kalmthout is veel méér dan enkel speuren en spelen want je mag volop blaadjes rapen in het 13,5 hectare groendomein. En ook na afloop van de herfstspeurtocht blijft de herfstpret duren. Kinderen krijgen een uitknippuzzel over een eekhoorn en zijn eikel mee, en een knip- en kleurkaart om hun mooie bladerenverzameling op te kleven, thuis of bij een drankje in de cafetaria.

Praktische informatie

Herfstspeurtocht: Op eikenjacht!

Elke dag tot en met 7 november 2021, van 10:00 tot 17:00 uur

Contact- & bezoekadres
Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
T +32 (0)3 666 67 41
E [email protected]

Toegangsprijzen tuin
volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
jaarkaart- en museumpashouders en kinderen -12 jaar gratis

Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10:00 tot 17:00 uur, ook op zon- en feestdagen.

Maatregelen coronavirus
Om de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te vermijden, gelden er in Arboretum Kalmthout aangepaste maatregelen. Kijk op de website voor een volledig overzicht en antwoorden op veelgestelde vragen.

Website
www.arboretumkalmthout.be

Social media
www.facebook.com/arboretumkalmthout
twitter.com/arboretumkalmt
www.instagram.com/arboretumkalmthout
#arboretumkalmthout

Bereikbaarheid
Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
Eigen parking plus extra parking aan NMBS station Kalmthout.
Meer informatie over bereikbaarheid op de website.

Reacties