Woensdrecht rouwt na overlijden Vic Huijgens

Vic Huijgens
Foto:

Oud-wethouder Vic Huijgens is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. De rouw in zijn woonplaats Hoogerheide en omstreken is groot. Dat blijkt wel uit de vele geschrokken en emotionele berichten als reactie op het nieuws.

De 72-jarige Huijgens was tot zijn zeventigste levensjaar actief in de Woensdrechtse politiek. Na zijn vertrek bleef hij actief in het verenigingsleven. Het zette zich maatschappelijk in voor bouwclub de Bokkerijders en als voorzitter van het Participatiecafé Woensdrecht Werkt en Supportersclub Thalita en Demi de Jong. Voor Streekomroep ZuidWest was hij lid van het programmabeleidbepalend orgaan (PBO). Vic Huijgens werd 72 jaar (1948-2021).

Bouwclub de Bokkerijders

“Hij was niet alleen een icoon binnen onze club, maar ook voor alle anderen op de remise. Vic heeft enorm veel gedaan voor de carnaval. Niet alleen bij ons, maar door heel Nederland. Geen probleem was te groot voor Vic. hij ging er wel eens even werk van maken.”

Participatiecafé Woensdrecht Werkt

“Vic is één van de oprichters van de Woensdrechtse Winkel. Samen met vier anderen heeft hij de Stichting Woensdrecht Werkt opgericht. Specifiek voor de kern Woensdrecht, omdat er geen enkele voorziening meer was wegens bezuinigingen. Hij heeft meegewerkt aan de Woensdrechtse Jumbo Winkel, het Participatiecafé, de Woensdrechtse Bus, het Reparatiecafé, het kledingreparatie-atelier. Iedere dag kwam hij wel even gezellig langs om te kijken hoe het met iedereen ging. ”

Burgemeester Steven Adriaansen (gemeente Woensdrecht)

“Met het overlijden van Vic verliest Woensdrecht een markant oud-bestuurder, een ras verenigingsman, maar vooral een fijn mens. Vic stond met beide benen in de Woensdrechtse samenleving, was altijd behulpzaam en geliefd bij vriend en vijand. Woensdrecht gaat hem enorm missen!”

Streekomroep ZuidWest

“Vic Huijgens was een mensenmens, ongecompliceerd, wars van politiek ceremonieel en bereikbaar voor zijn achterban. Nergens doekjes om winden maar recht voor z’n doel gaan. Zo was Vic en zo zullen velen zich hem blijven herinneren.”

Overlijden Vic Huijgens in de media:

Reacties