Boekpresentatie en veiling voor het goede doel in Den Enghel in Bergen op Zoom

Foto:

Op 15 mei vindt in Den Enghel de presentatie van Sonn Franken zijn nieuwste poëziebundel Droomdicht plaats met daarbij een expositie en een veiling.

Zondag 15 mei  om 14:00 uur is het dan zo ver, dan gaat het uitgestelde feestje van de Bergse schrijver Sonn Franken alsnog door met als locatie Theater Den Enghel te Bergen op Zoom

Er zijn drie grote “ingrediënten” voor deze middag:

  • Presentatie van zijn nieuwste poëziebundel Droomdicht
  • Expositie van speciale afbeeldingen met het bijbehorende gedicht
  • Veiling voor het goede doel: De Vastenavend Akkedeemi

Met medewerking van Henk Witjes als veilingmeester komt het helemaal goed en ook de muzikale bijdrage van “Sabine Zingt” zal er een feestelijke middag van maken.

De organisatie ligt in de handen van het schrijverstrio Marc Kerkhofs (Hostwriters), Henk Witjes en Sonn Franken (BoZinBeeld.nl/BrabantseWalinBeeld.nl), in samenwerking met de Familie Nuijten en Uitgeverij Boekenindustrie.

De veiling

Ook de veiling wordt bijzonder, immers ook een origineel hesje van Zaddoek wordt geveild: gemaakt van echte Bergse zaddoeken en speciaal gesmede zilveren krabbenknopen.

Samen met Stichting Vastenavend is gekozen voor de Vastenavend akkedeemi als het goede doel. Of zoals Sonn stelt: “De Vastenavend behoort tot het Bergse Culturele erfgoed, het zit in ons Bergs DNA en de Akkedeemi helpt om dit tot in de verre toekomst voor onze nieuwe generaties te garanderen in het voortbestaan. Het is immers ook een belangrijk onderdeel van onze Bergse identiteit!”

Nadat het feest eerder was uitgesteld wegens gezondheidsproblemen (stond gepland op 27 maart, de verjaardag van de schrijver), is Sonn blij deze nieuwe datum gevonden te hebben: ‘Gelukkig kon ik snel met de familie Nuijten tot deze nieuwe datum komen. Ik wilde per sé Theater Den Enghel als locatie hebben. En ik ben ook blij dat mijn gezondheidsklachten voorbij zijn en dat ik snel geholpen ben. Het geeft je ook stof tot nadenken; we moeten het leven koesteren en dus wil ik er weer een mooi feestje van maken. Ik hoop dan ook dat iedereen komt. Entree is gratis natuurlijk, dus wat let je 😉 ?’

Over Droomdicht

50 en 10 hoofdwoelende momenten in strijd met Vaak, dit zoals mijn schrijversmaat Marc Kerkhofs zegt: ”In 60 SONNetten”.

Ken je het gevoel? Woorden in je hoofd die strijden om voorrang, woorden die zich willen schikken in zinnen waarvan de bedoeling je nog totaal ontgaat? Een worsteling die je niet toestaat om de slaap te vatten, immers je moet aan het werk.
Zoekend naar patronen en je overleverend aan de dans der letteren, beroer je de toetsen op je telefoon of laptop, of het toetsenbord dat uitzicht biedt op een scherm dat zich langzaam vult.
Tijd bestaat niet meer. Totdat de laatste punt staat en eindelijk de zin van deze nachtelijke worsteling duidelijk wordt.

Dit is wat de Vlaamse schrijver Marc Kerkhofs er over te zeggen had

Dag Sonn,

Heb gebladerd, eigenlijk weggemijmerd in je ‘Droomdicht’.
Doorgewinterde lezers zowel als gelegenheidslezers zullen hier hun gading in vinden, zelfs zij die ‘niet zo van poëzie’ zijn.
Je gedichten zijn niet hermetisch en daardoor toegankelijk voor een breed publiek. De begeleidende foto’s lichten hierbij een tip van de sluier op.
Ook merkbaar is de evolutie van de schrijver, zowel op het literaire als op het levenspad. Het is een mooie, zacht gekerfde mijlpaal op je levensweg, die je zowel wandelend, met de fiets of op de motor passeert. Een verpoosmoment voor de lezer die even niet op zoek is naar de volgende spannende thriller of het nieuwste beklijvende sociale drama.

Als redacteur kan ik hier niet veel mee. De eigen gevonden woorden, taalspel en volgorde zijn uniek en daar kan/mag niet aan getornd worden. Het is een boek vol SONNetten, maar op de maat, het ritme, het rijm en het gevoel van Sonn Franken.

Gefeliciteerd.
Beste groeten,
Marc

Praktische informatie

Datum: 15 mei
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Theater Den Enghel, Grote Markt 19 in Bergen op Zoom
Entree: gratis

 

Cookieinstellingen