25 jaar ‘Uit de Kunst’ expositie

Foto: Jan Krijtenburg

Vanaf 26 mei tot 6 juni is in het voormalige Cleton gebouw in Hoogerheide de jubileumexpositie van Stichting Uit de Kunst Woensdrecht te zien.

Voorbereidingen

Momenteel werken de vrijwilligers van Uit de Kunst hard om de expositie in te richten op de twee verdiepingen van het voormalig kantoorgebouw. Kamers worden ingedeeld, foto’s en schilderijen worden opgehangen en er moet van alles geregeld worden.

De expositie wordt ingericht door de vrijwilligers van Uit de Kunst

De opening

Op donderdag 26 mei zal om 11:00 uur zal voor genodigden de opening van de expositie plaats vinden.

De opening zal gedaan worden door wethouder Lars van der Beek in het gezelschap van Frank Lemans, eigenaar van het voormalige Cleton gebouw.

Een aantal kunstwerken heeft al een plek gekregen

De openingstijden zijn:
Op 26 mei 11:00 tot 17:00 uur.
Op 27, 28 en 29 mei en 4,5 en 6 juni van 13:00 tot 17:00 uur.

Jeugdexpositie

Naast de jubileum expositie met meerdere werken van een groot deel van de leden van Uit de Kunst is er ook een Jeugdexpositie ingericht. Een expositie met het thema ‘Feest’ voor de jeugdige kunstenaars.

Fiets- en wandelroute

Speciaal voor het jubileum heeft de stichting ook een fiets- en wandelroute ontwikkeld. Voor deze route hebben leden van Uit de Kunst de kunstwerken en monumenten in alle kernen van de gemeente Woensdrecht gefotografeerd en hier een route over uitgestippeld.

Tijdens de opening van de tentoonstelling op Hemelvaartsdag zal deze kunst- en cultuurfiets- en wandelroute officieel gepresenteerd worden. De foto’s van deze route zullen ook op de expositie te bewonderen zijn.

Foto’s van de fiets- en wandelroute

De route is in een boekje beschikbaar maar zal ook in GPX-vorm (voor GARMIN GPS systemen) en als printbare pdf file op de site van Uit de Kunst te vinden zijn. Het maken van deze route is mede mogelijk gemaakt door een eenmalige subsidie via het sportakkoord van de gemeente Woensdrecht.

Deelnemende kunstenaars

De kunstenaars wiens werk op deze tentoonstelling zal worden geexposeerd zijn Mieke Aarsen, Magda Bastiaanse, Paula Boschman, Ivette Braem, Yvonne Breet, Annie Dingenouts, Marina Eggermont, Wim van Gastel, Johan van Geel, Bertus van Gils, Cobi van Gils, Lisa Jacobs, Anton de Krom, Peter Lameir, Corry Landa, Adrie Leenaerts, Rina Madereel, Dick McKechnie, Marion Naber, Rita Nieuwlaat, Rosalie van Oppenraay, Diane Riphagen, Jeanny Ritzen,
Yvonne Rozemond, Inge Simons, Maria Suykerbuyk, Jos Vanderhoven, Bert de Waard, Gerrit Jan Weekhout, José van der Wegen, Roy Weijgers, Toon Wierckx, Annie Wagemakers (in memoriam) en Ad Zagers (in memoriam)

Links

 

Cookieinstellingen