Drakenbootrace: Binnenschelde verandert in spannend wedstrijdtoneel

Op 9 september verandert de Binnenschelde in Bergen op Zoom in een spannend wedstrijdtoneel.

Die dag zullen vele teams tegen elkaar strijden in de Bergse Drakenbootrace. Met behulp van professionele wedstrijdleiders varen we een wedstrijd serie waarin telkens twee boten een vaste afstand af gaan leggen en waarbij het snelst roeiend team wint.

Het belooft een heel spektakel te worden! Niet alleen door de inzet van échte drakenboten, maar ook door een aantrekkelijk en gezellig walprogramma. Het programma op de wal biedt voor de deelnemende teams én voor vele toeschouwers een geweldige dag met live muziek, goed verzorgd eten en drinken en natuurlijk het uitzicht op de wedstrijden.

Watersportvereniging De Schelde, de jeugdafdeling Aan Lager Wal en stichting 2 sail4all organiseren dit evenement om geld in te zamelen voor een bijzonder goed doel: Zeillessen voor gehandicapte kinderen, in aangepaste boten.

Dat is een hele investering en daar is geld voor nodig. Dat hopen de surf- en zeilliefhebbers op te halen door zoveel mogelijk deelnemende teams en sponsoren te betrekken bij deze De Bergse Drakenbootrace. Watersportvereniging De Schelde en 2sail4all gaan de speciale zeillessen overigens niet in hun eentje realiseren. Ze doen dit samen met Stichting Sailability Nederland, een organisatie die streeft naar landelijke mogelijkheden voor ‘aangepast zeilen’, waarbij mensen met een handicap zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen. Het plan is om samen met deze stichting een lokaal team op te zetten om de lessen en het beheer van de materialen mogelijk te maken.

PROGRAMMA

10.00 – 11.00 uur > inschrijven
11.00 – 12.00 uur > trainingen
12.00 uur > lunch
12.00 uur > start wedstrijden
Einde is om 17.00 uur

Reacties